De leden van CNV Vakmensen gingen vorige week al akkoord. De sector is daarmee aantrekkelijker geworden voor nieuwe talenten die hun technische beroep in de metaal willen uitoefenen. Ouderen krijgen de gelegenheid om minder te werken en zo gezond hun pensioen te halen.

Jeugdlonen

Ook zijn de leden akkoord met een loonsverhoging van 4,16 procent over twee jaar, het verbeteren van de jeugdlonen, het behoud van overgangsregelingen rondom pensioen, duurzame inzetbaarheid, en de reparatie van de WW. De overeengekomen cao kent een looptijd van 1 mei 2017 tot en met 31 mei 2019 en geldt voor bijna 300.000 medewerkers uit de installatiebranche, isolatie, metaalbewerking, carrosserie en goud- en zilvernijverheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding