Op luxe vakantie met auto-importeur Pon

Bezoekjes aan de Olympische Spelen in Athene en Vancouver, een trip naar Formule 1 in Monaco, reizen naar IJsland en St. Petersburg en ook nog drie minicruises over de Middellandse Zee. Gemiddeld kosten die tripjes 5.000 euro per persoon maar er waren uitschieters tot 9.000 euro p.p., all in.

Dat is wat de ambtenaren die bij de politie en defensie belast waren met de inkoop aangeboden kregen van hun contactpersonen bij Pon. De betrokkenen konden bovendien tegen uiterst gunstige voorwaarden auto’s kopen of leasen, niet alleen voor zichzelf maar ook voor familieleden. De auto-importeur deed er immers alles maar dan ook alles aan om de opdrachten binnen te halen en vast te houden en daarmee de concurrentie te ‘killen,’ is het beeld dat oprijst in de rapportages van NRC naar aanleiding van de rechtszaak tegen de omgekochte ambtenaren.

Om bij die grote afnemers maar ook in het algemeen in een goed blaadje te komen, bood het autobedrijf bekende Nederlanders waaronder de Koninklijke familie ook jarenlang leaseauto’s tegen een zacht prijsje aan. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst hebben Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima daar geen gebruik van gemaakt maar minstens één ander lid van de familie wel. Wel rijdt de Koning nog altijd in een verlengde Audi A8, van Pon. Pon kocht overigens haar betrokkenheid bij het schandaal eerder bij justitie af met een betaling van 12 miljoen euro.

Op luxe vakantie met auto-importeur Pon - Automobielmanagement.nl

Op luxe vakantie met auto-importeur Pon

Bezoekjes aan de Olympische Spelen in Athene en Vancouver, een trip naar Formule 1 in Monaco, reizen naar IJsland en St. Petersburg en ook nog drie minicruises over de Middellandse Zee. Gemiddeld kosten die tripjes 5.000 euro per persoon maar er waren uitschieters tot 9.000 euro p.p., all in.

Dat is wat de ambtenaren die bij de politie en defensie belast waren met de inkoop aangeboden kregen van hun contactpersonen bij Pon. De betrokkenen konden bovendien tegen uiterst gunstige voorwaarden auto’s kopen of leasen, niet alleen voor zichzelf maar ook voor familieleden. De auto-importeur deed er immers alles maar dan ook alles aan om de opdrachten binnen te halen en vast te houden en daarmee de concurrentie te ‘killen,’ is het beeld dat oprijst in de rapportages van NRC naar aanleiding van de rechtszaak tegen de omgekochte ambtenaren.

Om bij die grote afnemers maar ook in het algemeen in een goed blaadje te komen, bood het autobedrijf bekende Nederlanders waaronder de Koninklijke familie ook jarenlang leaseauto’s tegen een zacht prijsje aan. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst hebben Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima daar geen gebruik van gemaakt maar minstens één ander lid van de familie wel. Wel rijdt de Koning nog altijd in een verlengde Audi A8, van Pon. Pon kocht overigens haar betrokkenheid bij het schandaal eerder bij justitie af met een betaling van 12 miljoen euro.