Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend. In april 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 2007. Afgelopen maand steeg het aantal faillissementen weer licht. In de eerste vijf maanden van 2017 zijn er ongeveer een kwart minder bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode van 2016.  

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in mei 318 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 55. In vrijwel alle bedrijfstakken steeg het aantal faillissementen. Een van de uitzonderingen was de zakelijke dienstverlening.

Bekijk de automotive faillissementen over mei in het dossier Faillissementen autobranche. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding