Apeldoorns autobedrijf spil in BTW-fraude

Het in Apeldoorn gevestigde autobedrijf Tonny Keijzers, dealer in luxe merken als Bentley, Maserati en Porsche, is jarenlang spil geweest bij fraude met omzetbelasting. De Belastingdienst heeft daarvoor een naheffing van 2,5 miljoen euro opgelegd terwijl tegen Keijzers en een aantal andere autohandelaren ook strafrechtelijke onderzoeken lopen.

Apeldoorns autobedrijf spil in BTW-fraude

Dat meldt het Financieel Dagblad. De naheffing is onlangs door de Belastingkamer in Arnhem terecht verklaard. Keijzers haalde tot eind 2010 zo’n 40% van zijn omzet uit zaken met autohandelaren die betrokken zijn in strafrechtelijke onderzoeken, aldus de rechter. Al in 2011 deed de Fiod een inval bij het autobedrijf waarbij drie vuurwapens en € 220.000 aan contanten werd aangetroffen. Het strafrechtelijk onderzoek naar meer dan tien verdachten loopt nog steeds, vooral omdat het Openbaar Ministerie nog getuigen in het buitenland wil horen.

Tegelijk liep ook de procedure bij de Belastingkamer van de Arnhemse rechtbank. In deze fiscale zaak concludeert de rechtbank dat het ‘aannemelijk is’ dat de autohandel van Keijzers ‘wist of had moeten weten dat zij bij de inkoop van de betrokken partijen van 2006 tot en met 2010 deelnam aan transacties die onderdeel waren van btw-fraude’. Keijzers importeerde op papier auto’s vanuit de Verenigde Staten via België naar Nederland. In werkelijkheid gingen de geïmporteerde auto’s rechtstreeks naar Keijzers. Tussenstappen werden op papier gefabriceerd, met volgens de rechtbank vervalste documenten, om zogenoemde btw-carousselfraude te kunnen plegen. Volgens zijn advocaat overweegt Keijzers ‘ernstig’ in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de Belastingkamer, meldt het FD nog.

 

Apeldoorns autobedrijf spil in BTW-fraude - Automobielmanagement.nl

Apeldoorns autobedrijf spil in BTW-fraude

Het in Apeldoorn gevestigde autobedrijf Tonny Keijzers, dealer in luxe merken als Bentley, Maserati en Porsche, is jarenlang spil geweest bij fraude met omzetbelasting. De Belastingdienst heeft daarvoor een naheffing van 2,5 miljoen euro opgelegd terwijl tegen Keijzers en een aantal andere autohandelaren ook strafrechtelijke onderzoeken lopen.

Apeldoorns autobedrijf spil in BTW-fraude

Dat meldt het Financieel Dagblad. De naheffing is onlangs door de Belastingkamer in Arnhem terecht verklaard. Keijzers haalde tot eind 2010 zo’n 40% van zijn omzet uit zaken met autohandelaren die betrokken zijn in strafrechtelijke onderzoeken, aldus de rechter. Al in 2011 deed de Fiod een inval bij het autobedrijf waarbij drie vuurwapens en € 220.000 aan contanten werd aangetroffen. Het strafrechtelijk onderzoek naar meer dan tien verdachten loopt nog steeds, vooral omdat het Openbaar Ministerie nog getuigen in het buitenland wil horen.

Tegelijk liep ook de procedure bij de Belastingkamer van de Arnhemse rechtbank. In deze fiscale zaak concludeert de rechtbank dat het ‘aannemelijk is’ dat de autohandel van Keijzers ‘wist of had moeten weten dat zij bij de inkoop van de betrokken partijen van 2006 tot en met 2010 deelnam aan transacties die onderdeel waren van btw-fraude’. Keijzers importeerde op papier auto’s vanuit de Verenigde Staten via België naar Nederland. In werkelijkheid gingen de geïmporteerde auto’s rechtstreeks naar Keijzers. Tussenstappen werden op papier gefabriceerd, met volgens de rechtbank vervalste documenten, om zogenoemde btw-carousselfraude te kunnen plegen. Volgens zijn advocaat overweegt Keijzers ‘ernstig’ in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de Belastingkamer, meldt het FD nog.