Laagste aantal faillissementen sinds de eeuwwisseling

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is verder gedaald. In augustus 2017 zijn er 39 bedrijven minder failliet verklaard dan in juli, meldt het CBS.

Het aantal faillissementen bereikte het laagste niveau sinds het jaar 2000. Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend. In april 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 2007. Daarna stokte de dalende trend. Vanaf juli daalt het aantal faillissementen weer. In augustus werd het laagste aantal bereikt sinds 2001. 

In de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in augustus 258 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 67. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

In de autobranche loopt het aantal failissementen ook terug in vergelijking met voorgaande jaren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Laagste aantal faillissementen sinds de eeuwwisseling - Automobielmanagement.nl

Laagste aantal faillissementen sinds de eeuwwisseling

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is verder gedaald. In augustus 2017 zijn er 39 bedrijven minder failliet verklaard dan in juli, meldt het CBS.

Het aantal faillissementen bereikte het laagste niveau sinds het jaar 2000. Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend. In april 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 2007. Daarna stokte de dalende trend. Vanaf juli daalt het aantal faillissementen weer. In augustus werd het laagste aantal bereikt sinds 2001. 

In de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in augustus 258 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 67. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

In de autobranche loopt het aantal failissementen ook terug in vergelijking met voorgaande jaren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding