Car2go maakt forse groei door

Begin deze maand heeft autodeelformule car2go het 50.000e lid in Amsterdam mogen verwelkomen. De mijlpaal in Amsterdam volgt na een groei van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf is sinds 2011 actief in Amsterdam.

Uit cijfers van car2go over de Amsterdamse community blijkt dat 40% van de gebruikers tussen de 26 en 35 jaar is – de oudste car2go gebruiker in Nederland is 93 jaar. Ook maken tweemaal zoveel mannen als vrouwen gebruik van de autodeeldienst; respectievelijk 33.000 en 17.000. Amsterdammers huren een car2go het vaakst op een donderdag, gevolgd door vrijdag.

Doordeweeks worden er structureel meer kilometers met een car2go afgelegd dan in het weekend. Zo rijden Amsterdammers op een werkdag gemiddeld 36% meer kilometers dan op een zaterdag of zondag. De gemiddelde duur van de huur ligt zowel doordeweeks als in het weekend tussen de 20 en 24 minuten.
Waar eindigen de meeste car2go-ritten? Het blijkt dat de meeste Amsterdammers hun gehuurde auto op een doordeweekse dag achterlaten bij De Omval (bij Amstel Business Park), Transformatorweg (bij Sloterdijk) en het Amstelstation, terwijl in het weekend vooral het Westerpark en Amsterdam Centraal geliefde ‘drop-off locaties’ zijn. Dit is te verklaren door het verschil tussen het gebruik van de deelauto voor werk- of privédoeleinden.

In de vijf jaar dat car2go aanwezig is in Amsterdam zijn meer dan 16,8 miljoen elektrische kilometers gereden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Beste Automobiel Management,

Vraag: Wat is de bron van de cijfers genoemd in dit artikel? Ik ben benieuwd naar het achterliggende document en kan geen recente onderzoeken van Car2Go vinden.

Hartelijke groeten,
Ank

Geplaatst door: Ank op
Car2go maakt forse groei door - Automobielmanagement.nl

Car2go maakt forse groei door

Begin deze maand heeft autodeelformule car2go het 50.000e lid in Amsterdam mogen verwelkomen. De mijlpaal in Amsterdam volgt na een groei van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf is sinds 2011 actief in Amsterdam.

Uit cijfers van car2go over de Amsterdamse community blijkt dat 40% van de gebruikers tussen de 26 en 35 jaar is – de oudste car2go gebruiker in Nederland is 93 jaar. Ook maken tweemaal zoveel mannen als vrouwen gebruik van de autodeeldienst; respectievelijk 33.000 en 17.000. Amsterdammers huren een car2go het vaakst op een donderdag, gevolgd door vrijdag.

Doordeweeks worden er structureel meer kilometers met een car2go afgelegd dan in het weekend. Zo rijden Amsterdammers op een werkdag gemiddeld 36% meer kilometers dan op een zaterdag of zondag. De gemiddelde duur van de huur ligt zowel doordeweeks als in het weekend tussen de 20 en 24 minuten.
Waar eindigen de meeste car2go-ritten? Het blijkt dat de meeste Amsterdammers hun gehuurde auto op een doordeweekse dag achterlaten bij De Omval (bij Amstel Business Park), Transformatorweg (bij Sloterdijk) en het Amstelstation, terwijl in het weekend vooral het Westerpark en Amsterdam Centraal geliefde ‘drop-off locaties’ zijn. Dit is te verklaren door het verschil tussen het gebruik van de deelauto voor werk- of privédoeleinden.

In de vijf jaar dat car2go aanwezig is in Amsterdam zijn meer dan 16,8 miljoen elektrische kilometers gereden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Beste Automobiel Management,

Vraag: Wat is de bron van de cijfers genoemd in dit artikel? Ik ben benieuwd naar het achterliggende document en kan geen recente onderzoeken van Car2Go vinden.

Hartelijke groeten,
Ank

Geplaatst door: Ank op