Uit cijfers van car2go over de Amsterdamse community blijkt dat 40% van de gebruikers tussen de 26 en 35 jaar is – de oudste car2go gebruiker in Nederland is 93 jaar. Ook maken tweemaal zoveel mannen als vrouwen gebruik van de autodeeldienst; respectievelijk 33.000 en 17.000. Amsterdammers huren een car2go het vaakst op een donderdag, gevolgd door vrijdag.

Doordeweeks worden er structureel meer kilometers met een car2go afgelegd dan in het weekend. Zo rijden Amsterdammers op een werkdag gemiddeld 36% meer kilometers dan op een zaterdag of zondag. De gemiddelde duur van de huur ligt zowel doordeweeks als in het weekend tussen de 20 en 24 minuten.
Waar eindigen de meeste car2go-ritten? Het blijkt dat de meeste Amsterdammers hun gehuurde auto op een doordeweekse dag achterlaten bij De Omval (bij Amstel Business Park), Transformatorweg (bij Sloterdijk) en het Amstelstation, terwijl in het weekend vooral het Westerpark en Amsterdam Centraal geliefde ‘drop-off locaties’ zijn. Dit is te verklaren door het verschil tussen het gebruik van de deelauto voor werk- of privédoeleinden.

In de vijf jaar dat car2go aanwezig is in Amsterdam zijn meer dan 16,8 miljoen elektrische kilometers gereden.