Ondernemer vindt gat in markt door versleten heup

Gerard de Krieger, directeur-eigenaar van Smit Technisch Plastic Spuitgieten wilde zich na zijn heupoperatie weer snel kunnen verplaatsen. En dan het liefst met de auto. Maar het in- en uitstappen was niet echt gemakkelijk. Hij verzon een product dat nu in 54 landen geïntroduceerd gaat worden.

Een nieuwe heup en de revalidatie na de plaatsing hiervan gecombineerd met het auto willen blijven rijden, waren de aanleiding voor het bedenken van een slim hulpmiddel om gemakkelijk uit en in de auto te stappen.

Flauwe L

De Krieger begon aan een creatief proces. Hierbij schoten allerlei toepassingen door zijn hoofd om uiteindelijk de Easy-Exit-Grip te ontwikkelen. "Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Het is een met kunststof omgoten metalen staaf in de vorm van een flauwe ‘L’. Het uiteinde, de korte kant, steek je in de vierkante deursluiting van de vaste stijl bij de autodeur. Hiermee creëer je een stevig steunpunt om zowel in- als uit de auto te stappen. De Exit-Grip wordt geplaatst in de deursluiting van het portier van de auto waarmee de gebruiker een stevige steun heeft om zowel in als uit de auto te stappen."

Aparte BV

De Krieger richtte hiervoor een nieuwe bv op, Elefast. In de Benelux zijn er in korte tijd al enkele tienduizenden van verkocht. Binnenkort wordt dit slimme, innovatieve tooltje in maar liefst in 54 landen geïntroduceerd.

Gerard de Krieger is directeur-eigenaar van Smit technisch plastic spuitgietwerk in Tiel. Het bedrijf telt dertig medewerkers en realiseert een jaaromzet van circa 5 miljoen euro. Daarnaast heeft hij Elefast bv opgericht voor slimme innovatieve producten.

flex 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ondernemer vindt gat in markt door versleten heup - Automobielmanagement.nl

Ondernemer vindt gat in markt door versleten heup

Gerard de Krieger, directeur-eigenaar van Smit Technisch Plastic Spuitgieten wilde zich na zijn heupoperatie weer snel kunnen verplaatsen. En dan het liefst met de auto. Maar het in- en uitstappen was niet echt gemakkelijk. Hij verzon een product dat nu in 54 landen geïntroduceerd gaat worden.

Een nieuwe heup en de revalidatie na de plaatsing hiervan gecombineerd met het auto willen blijven rijden, waren de aanleiding voor het bedenken van een slim hulpmiddel om gemakkelijk uit en in de auto te stappen.

Flauwe L

De Krieger begon aan een creatief proces. Hierbij schoten allerlei toepassingen door zijn hoofd om uiteindelijk de Easy-Exit-Grip te ontwikkelen. "Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Het is een met kunststof omgoten metalen staaf in de vorm van een flauwe ‘L’. Het uiteinde, de korte kant, steek je in de vierkante deursluiting van de vaste stijl bij de autodeur. Hiermee creëer je een stevig steunpunt om zowel in- als uit de auto te stappen. De Exit-Grip wordt geplaatst in de deursluiting van het portier van de auto waarmee de gebruiker een stevige steun heeft om zowel in als uit de auto te stappen."

Aparte BV

De Krieger richtte hiervoor een nieuwe bv op, Elefast. In de Benelux zijn er in korte tijd al enkele tienduizenden van verkocht. Binnenkort wordt dit slimme, innovatieve tooltje in maar liefst in 54 landen geïntroduceerd.

Gerard de Krieger is directeur-eigenaar van Smit technisch plastic spuitgietwerk in Tiel. Het bedrijf telt dertig medewerkers en realiseert een jaaromzet van circa 5 miljoen euro. Daarnaast heeft hij Elefast bv opgericht voor slimme innovatieve producten.

flex 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding