Familiebedrijven de dupe van regeerakkoord

Familiebedrijven gaan er in het nieuwe regeerakkoord niet op vooruit. En de familiebedrijven vormen nu net het hart van het ondernemerschap in Nederland.

Dit stelt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW in een reactie op het regeerakkoord. "Er ligt een sterk regeerakkoord, maar nou net deze groep valt buiten de boot en gaat er als enige niet op vooruit. Dat kunnen we niet laten gebeuren." VNO-NCW heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor lastenverlichting voor burgers en bedrijven. "Dit pakt erg goed uit in het nieuwe regeerakkoord. Alleen gaat wel de belasting in Box 2 omhoog voor directeuren-grootaandeelhouders. Dat zijn meestal familiebedrijven," zegt De Boer. "We gaan knokken voor deze ondernemers die voor veel werkgelegenheid zorgen." Het hogere tarief in Box 2 kan ondernemers volgens VNO-NCW onder meer uit de BV-vorm jagen. "Het is het verkeerde signaal aan deze belangrijke groep die tussen hun ondernemersactiviteiten en het gezin een vennootschap plaatsen om de risico’s naar het gezin te verzachten."

Metaalunie

Metaalunie beaamt het door VNO-NCW gestelde probleem. "Het is te betreuren dat juist deze groep geen financiële plus scoort binnen het nieuwe regeerakkoord. Maar er is nog wel een aantal aspecten dat minder positief is voor het mkb-maakindustrie", aldus Metaalunie-woordvoerder Peter Dannenburg. "Uiteraard zullen deze zaken op de rol komen te staan om met het ministerie van EZ te gaan bespreken." Nederland telt 276.900 familiebedrijven die een omzet realiseren van 343 miljard euro (cijfers CBS, 2015). Aan toegevoegde waarde leveren deze bedrijven nog eens een bijdrage van 86 miljard euro. Het aantal mkb-maakindustriebedrijven ligt op circa 18.000.

Ook de industriële familiebedrijven hebben geen financieel voordeel bij het nieuwe regeerakkoord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het zijn ook vaak de ondernemers van Familie bedrijven die meer werken dan 40 uur in de week en juist daarom meer Belasting dienen te betalen…….dit gaat dus niet goed !! Overuren moeten juist belastingvrij worden !!

Geplaatst door: Joop van der Steen op
Familiebedrijven de dupe van regeerakkoord - Automobielmanagement.nl

Familiebedrijven de dupe van regeerakkoord

Familiebedrijven gaan er in het nieuwe regeerakkoord niet op vooruit. En de familiebedrijven vormen nu net het hart van het ondernemerschap in Nederland.

Dit stelt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW in een reactie op het regeerakkoord. "Er ligt een sterk regeerakkoord, maar nou net deze groep valt buiten de boot en gaat er als enige niet op vooruit. Dat kunnen we niet laten gebeuren." VNO-NCW heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor lastenverlichting voor burgers en bedrijven. "Dit pakt erg goed uit in het nieuwe regeerakkoord. Alleen gaat wel de belasting in Box 2 omhoog voor directeuren-grootaandeelhouders. Dat zijn meestal familiebedrijven," zegt De Boer. "We gaan knokken voor deze ondernemers die voor veel werkgelegenheid zorgen." Het hogere tarief in Box 2 kan ondernemers volgens VNO-NCW onder meer uit de BV-vorm jagen. "Het is het verkeerde signaal aan deze belangrijke groep die tussen hun ondernemersactiviteiten en het gezin een vennootschap plaatsen om de risico’s naar het gezin te verzachten."

Metaalunie

Metaalunie beaamt het door VNO-NCW gestelde probleem. "Het is te betreuren dat juist deze groep geen financiële plus scoort binnen het nieuwe regeerakkoord. Maar er is nog wel een aantal aspecten dat minder positief is voor het mkb-maakindustrie", aldus Metaalunie-woordvoerder Peter Dannenburg. "Uiteraard zullen deze zaken op de rol komen te staan om met het ministerie van EZ te gaan bespreken." Nederland telt 276.900 familiebedrijven die een omzet realiseren van 343 miljard euro (cijfers CBS, 2015). Aan toegevoegde waarde leveren deze bedrijven nog eens een bijdrage van 86 miljard euro. Het aantal mkb-maakindustriebedrijven ligt op circa 18.000.

Ook de industriële familiebedrijven hebben geen financieel voordeel bij het nieuwe regeerakkoord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het zijn ook vaak de ondernemers van Familie bedrijven die meer werken dan 40 uur in de week en juist daarom meer Belasting dienen te betalen…….dit gaat dus niet goed !! Overuren moeten juist belastingvrij worden !!

Geplaatst door: Joop van der Steen op