Autobinck richt telematicabedrijf Moove op

AutoBinck Group heeft haar activiteiten op het gebied van telematica verzelfstandigd in een nieuw bedrijf binnen de divisie Smart Mobility: Moove Connected Mobility. Het moet klanten ‘kosteneffectief’ wagenparkbeheer brengen.

In samenwerking met partner Geotab verbindt Moove voertuigen met het internet en ontsluit op deze wijze een breed scala aan relevante data waarmee lease-, verzekeringsmaatschappijen en overige fleetowners hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. De data worden zowel on-board vanuit het motormanagement (on board diagnostics) als met behulp van aanvullende devices en/of sensoren (Internet of Things) verkregen en vervolgens worden de data inzichtelijk gemaakt met op maat gemaakte interfaces en dashboards.

Daarnaast speelt het bedrijf een rol bij de implementatie en het daadwerkelijk behalen van resultaat. "Of het nu gaat om veiligheid en het coachen op berijdersgedrag, efficiënter en gestuurd onderhoud, het verlagen van de brandstofkosten of het verminderen van de belasting van het milieu", aldus het persbericht van Moove.

De Smart Mobility divisie wordt geleid door Hans Kwaad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autobinck richt telematicabedrijf Moove op - Automobielmanagement.nl

Autobinck richt telematicabedrijf Moove op

AutoBinck Group heeft haar activiteiten op het gebied van telematica verzelfstandigd in een nieuw bedrijf binnen de divisie Smart Mobility: Moove Connected Mobility. Het moet klanten ‘kosteneffectief’ wagenparkbeheer brengen.

In samenwerking met partner Geotab verbindt Moove voertuigen met het internet en ontsluit op deze wijze een breed scala aan relevante data waarmee lease-, verzekeringsmaatschappijen en overige fleetowners hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren. De data worden zowel on-board vanuit het motormanagement (on board diagnostics) als met behulp van aanvullende devices en/of sensoren (Internet of Things) verkregen en vervolgens worden de data inzichtelijk gemaakt met op maat gemaakte interfaces en dashboards.

Daarnaast speelt het bedrijf een rol bij de implementatie en het daadwerkelijk behalen van resultaat. "Of het nu gaat om veiligheid en het coachen op berijdersgedrag, efficiënter en gestuurd onderhoud, het verlagen van de brandstofkosten of het verminderen van de belasting van het milieu", aldus het persbericht van Moove.

De Smart Mobility divisie wordt geleid door Hans Kwaad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding