DNB: Verzekeraar verliest meer op autopolis

Verzekeraars hebben vorig jaar weer meer verlies geleden op autopolissen. De schadelast neemt toe terwijl de markt zeer concurrerend blijft. Niet één verzekeraar is dan ook in staat om op deze markt structureel winst te maken.

Dat schrijft de Nederlandsche Bank, toezichthouder op de verzekeringsmarkt. De markt voor particuliere verzekeringen is nog even verlieslatend als in voorgaande jaren. Maar daarnaast laat de zakelijke markt in boekjaar 2016 ook een flinke verslechtering zien. Het lukt de verzekeraars blijkbaar minder goed om in te grijpen in deze markt, die met de veelal collectieve contracten een heel andere dynamiek kent dan de particuliere markt, aldus DNB.

Geen verbetering 

Ondanks pogingen van verzekeraars om het tij te keren, ziet DNB dan ook nog geen verbetering op de motor WA-markt. De toezichthouder ‘ziet onverminderd de noodzaak om deze markt te blijven volgen’. Omdat er langs andere kanalen inmiddels voldoende gegevens beschikbaar zijn zal DNB wel stoppen met de jaarlijkse uitvraag onder verzekeraars. "Natuurlijk blijft DNB in gesprek met de verzekeraars en andere belanghebbenden. In geval van significante marktveranderingen kan DNB alsnog besluiten tot een uitvraag voor kwalitatieve of kwantitatieve informatie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ongeloofwaardig na het zien van de dagelijkse reclames op de televisie van onder meer Promovendum en Zekur. Die doen geloven dat iedereen juist veel te veel betaalt voor een autoverzekering. Wie moet je als verzekerde nu geloven?

Geplaatst door: avan.nierop@hetnet.nl op

Was een buitenspiegel 10 jaar terug gewoon een spiegel die misschien verwarmd was en elektrisch verstelbaar zit er tegenwoordig enorm veel op en aan, dit soort dingen maakt de reparaties ook duurder dan voorheen. Bumpers met sensoren voor parkeren en adaptieve cc, van glazen koplamp naar kunststof met halogeen met xenon of led. Dit maakt de onderdelen ook veel duurder dan voorheen. Een simpele schade zal zo veel duurder uitvallen dan 10 jaar terug. Als de premies er niet op aangepast worden is het lastig. Aan de andere kant willen de verzekeraars ook graag uitbetalen. Oude auto’s kunnen prima met gebruikte parts opgelapt worden. 1000 euro schade op een spatbord oplossen met een gebruikt scherm in kleur van 100 euro. Zelfs inclusief montage scheelt dit zo 500 a 700 euro. Dit zullen veel rijders van oudere auto’s voldoende vinden.

Geplaatst door: John op
DNB: Verzekeraar verliest meer op autopolis - Automobielmanagement.nl

DNB: Verzekeraar verliest meer op autopolis

Verzekeraars hebben vorig jaar weer meer verlies geleden op autopolissen. De schadelast neemt toe terwijl de markt zeer concurrerend blijft. Niet één verzekeraar is dan ook in staat om op deze markt structureel winst te maken.

Dat schrijft de Nederlandsche Bank, toezichthouder op de verzekeringsmarkt. De markt voor particuliere verzekeringen is nog even verlieslatend als in voorgaande jaren. Maar daarnaast laat de zakelijke markt in boekjaar 2016 ook een flinke verslechtering zien. Het lukt de verzekeraars blijkbaar minder goed om in te grijpen in deze markt, die met de veelal collectieve contracten een heel andere dynamiek kent dan de particuliere markt, aldus DNB.

Geen verbetering 

Ondanks pogingen van verzekeraars om het tij te keren, ziet DNB dan ook nog geen verbetering op de motor WA-markt. De toezichthouder ‘ziet onverminderd de noodzaak om deze markt te blijven volgen’. Omdat er langs andere kanalen inmiddels voldoende gegevens beschikbaar zijn zal DNB wel stoppen met de jaarlijkse uitvraag onder verzekeraars. "Natuurlijk blijft DNB in gesprek met de verzekeraars en andere belanghebbenden. In geval van significante marktveranderingen kan DNB alsnog besluiten tot een uitvraag voor kwalitatieve of kwantitatieve informatie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ongeloofwaardig na het zien van de dagelijkse reclames op de televisie van onder meer Promovendum en Zekur. Die doen geloven dat iedereen juist veel te veel betaalt voor een autoverzekering. Wie moet je als verzekerde nu geloven?

Geplaatst door: avan.nierop@hetnet.nl op

Was een buitenspiegel 10 jaar terug gewoon een spiegel die misschien verwarmd was en elektrisch verstelbaar zit er tegenwoordig enorm veel op en aan, dit soort dingen maakt de reparaties ook duurder dan voorheen. Bumpers met sensoren voor parkeren en adaptieve cc, van glazen koplamp naar kunststof met halogeen met xenon of led. Dit maakt de onderdelen ook veel duurder dan voorheen. Een simpele schade zal zo veel duurder uitvallen dan 10 jaar terug. Als de premies er niet op aangepast worden is het lastig. Aan de andere kant willen de verzekeraars ook graag uitbetalen. Oude auto’s kunnen prima met gebruikte parts opgelapt worden. 1000 euro schade op een spatbord oplossen met een gebruikt scherm in kleur van 100 euro. Zelfs inclusief montage scheelt dit zo 500 a 700 euro. Dit zullen veel rijders van oudere auto’s voldoende vinden.

Geplaatst door: John op