Autoreparatielakken Axalta naar Nederland?

De autoreparatielakken Cromax, Spies Hecker, Standox en Syrox komen mogelijk in Nederlandse handen.

Autoreparatielakken Axalta naar Nederland?

Dat komt door de potentiële overname van de fabrikant van die lakken en verf, het Amerikaanse Axalta Coatings Systems, door het vaderlandse AkzoNobel. AkzoNobel heeft maandagochtend vroeg de al sinds vrijdag circulerende geruchten over overnamegesprekken bevestigd.  

Concreet bod

AkzoNobel heeft in het recente verleden al drie keer naar Axalta gekeken maar nog nooit een concreet bod uitgebracht, meldt het Financieel Dagblad. Axalta is in 2012 ontstaan door de afsplitsing van de performance coatings van de Amerikaanse chemiegigant Dupont. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van rond de 3,5 miljard euro. De lakken worden niet alleen gebruikt voor auto’s maar ook in de scheepsbouw, voor vliegtuigen en voor offshore installaties.

Autoreparatielakken Axalta naar Nederland? - Automobielmanagement.nl

Autoreparatielakken Axalta naar Nederland?

De autoreparatielakken Cromax, Spies Hecker, Standox en Syrox komen mogelijk in Nederlandse handen.

Autoreparatielakken Axalta naar Nederland?

Dat komt door de potentiële overname van de fabrikant van die lakken en verf, het Amerikaanse Axalta Coatings Systems, door het vaderlandse AkzoNobel. AkzoNobel heeft maandagochtend vroeg de al sinds vrijdag circulerende geruchten over overnamegesprekken bevestigd.  

Concreet bod

AkzoNobel heeft in het recente verleden al drie keer naar Axalta gekeken maar nog nooit een concreet bod uitgebracht, meldt het Financieel Dagblad. Axalta is in 2012 ontstaan door de afsplitsing van de performance coatings van de Amerikaanse chemiegigant Dupont. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van rond de 3,5 miljard euro. De lakken worden niet alleen gebruikt voor auto’s maar ook in de scheepsbouw, voor vliegtuigen en voor offshore installaties.