Dat komt door de potentiële overname van de fabrikant van die lakken en verf, het Amerikaanse Axalta Coatings Systems, door het vaderlandse AkzoNobel. AkzoNobel heeft maandagochtend vroeg de al sinds vrijdag circulerende geruchten over overnamegesprekken bevestigd.  

Concreet bod

AkzoNobel heeft in het recente verleden al drie keer naar Axalta gekeken maar nog nooit een concreet bod uitgebracht, meldt het Financieel Dagblad. Axalta is in 2012 ontstaan door de afsplitsing van de performance coatings van de Amerikaanse chemiegigant Dupont. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van rond de 3,5 miljard euro. De lakken worden niet alleen gebruikt voor auto’s maar ook in de scheepsbouw, voor vliegtuigen en voor offshore installaties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding