Techindustrie moet tot 2030 met 120.000 mensen uitbreiden

Om de groeimotor van de Nederlandse economie te blijven, moet de technologische industrie er de komende twaalf jaar 120.000 arbeidskrachten bij krijgen. Tot die slotsom komt ING Economisch Bureau in een rapport dat afgelopen donderdag is gepresenteerd op de jaarbijeenkomst van metaalfederatie FME.

De economen van ING verwachten dat de technologische industrie dit jaar met bijna 10 procent groeit, dankzij prominente bedrijven als ASML, Philips en NXP.

Constante aanwas

Volgens ING heeft de technologische industrie genoeg potentieel om de komende jaren ‘een structureel hogere groei’ vast te houden, mits tot 2030 een constante aanwas van nieuw personeel plaatsvindt. Het gaat daarbij om 120.000 mensen die vooral hoogopgeleid zijn. ING-econoom Jurjen Witteveen verwacht dat een dergelijke uitbreiding op een totaal van nu 286.000 voltijdsbanen ‘echt nog een hele uitdaging’ gaat worden. ‘Want 20 tot 25 procent geeft nu al aan dat personeelstekorten een belemmering zijn voor hun activiteiten’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Techindustrie moet tot 2030 met 120.000 mensen uitbreiden - Automobielmanagement.nl

Techindustrie moet tot 2030 met 120.000 mensen uitbreiden

Om de groeimotor van de Nederlandse economie te blijven, moet de technologische industrie er de komende twaalf jaar 120.000 arbeidskrachten bij krijgen. Tot die slotsom komt ING Economisch Bureau in een rapport dat afgelopen donderdag is gepresenteerd op de jaarbijeenkomst van metaalfederatie FME.

De economen van ING verwachten dat de technologische industrie dit jaar met bijna 10 procent groeit, dankzij prominente bedrijven als ASML, Philips en NXP.

Constante aanwas

Volgens ING heeft de technologische industrie genoeg potentieel om de komende jaren ‘een structureel hogere groei’ vast te houden, mits tot 2030 een constante aanwas van nieuw personeel plaatsvindt. Het gaat daarbij om 120.000 mensen die vooral hoogopgeleid zijn. ING-econoom Jurjen Witteveen verwacht dat een dergelijke uitbreiding op een totaal van nu 286.000 voltijdsbanen ‘echt nog een hele uitdaging’ gaat worden. ‘Want 20 tot 25 procent geeft nu al aan dat personeelstekorten een belemmering zijn voor hun activiteiten’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding