Reparatielakken niet naar AkzoNobel

De autoreparatielakken Cromax, Spies Hecker, Standox en Syrox komen uiteindelijk toch niet in Nederlandse handen.

Reparatielakken niet naar AkzoNobel

De overname van de producent van die lakken, het Amerikaanse Axalta, door het vaderlandse AkzoNobel is afgeketst. Daarmee is ook de poging van het verfconcern om toegang te krijgen tot grote autofabrikanten spaak gelopen.

AkzoNobel en Axalta hebben maar drie weken nodig gehad om tot de conclusie gekomen dat ze toch te weinig aan elkaar zouden hebben. De kans is groot dat het Amerikaanse concern, wereldwijd marktleider met autoreparatielakken, nu wordt overgenomen door de Japanse verfgigant Nippon Paint. Axalta is in 2012 ontstaan door de afsplitsing van de performance coatings van de Amerikaanse chemiegigant Dupont. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van rond de 3,5 miljard euro. De lakken worden niet alleen gebruikt voor auto’s maar ook in de scheepsbouw, voor vliegtuigen en voor offshore installaties.

Reparatielakken niet naar AkzoNobel - Automobielmanagement.nl

Reparatielakken niet naar AkzoNobel

De autoreparatielakken Cromax, Spies Hecker, Standox en Syrox komen uiteindelijk toch niet in Nederlandse handen.

Reparatielakken niet naar AkzoNobel

De overname van de producent van die lakken, het Amerikaanse Axalta, door het vaderlandse AkzoNobel is afgeketst. Daarmee is ook de poging van het verfconcern om toegang te krijgen tot grote autofabrikanten spaak gelopen.

AkzoNobel en Axalta hebben maar drie weken nodig gehad om tot de conclusie gekomen dat ze toch te weinig aan elkaar zouden hebben. De kans is groot dat het Amerikaanse concern, wereldwijd marktleider met autoreparatielakken, nu wordt overgenomen door de Japanse verfgigant Nippon Paint. Axalta is in 2012 ontstaan door de afsplitsing van de performance coatings van de Amerikaanse chemiegigant Dupont. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van rond de 3,5 miljard euro. De lakken worden niet alleen gebruikt voor auto’s maar ook in de scheepsbouw, voor vliegtuigen en voor offshore installaties.