Medewerkers Pon legden ambtenaar defensie in de watten

Werknemers van Volkswagen-importeur Pon hebben in de tien jaar vanaf 2001 topambtenaar Jacques H. van het ministerie van defensie in de watten gelegd om maar bestellingen voor auto’s te kunnen boeken. H. kon daardoor snoepreisjes maken naar onder meer Athene, Turijn en Vancouver.

Medewerkers Pon legden ambtenaar defensie in de watten

Dat is gebleken tijdens de rechtszaak tegen H. in de zogenoemde zaak Dotterbloem over corruptie bij de aanbesteding van auto’s voor defensie en de politie. Het openbaar ministerie legde daarbij emails van de Pon-werknemers op tafel waaruit de vele omkoopactiviteiten duidelijk naar voren kwamen. H., die dertig jaar bij defensie werkte en daar verantwoordelijk was voor het wagenparkbeheer, verweerde zich met de stelling dat dergelijke snoepreisjes destijds gebruikelijk waren ‘in de wereld’. "Het was niet meer of minder dan relatiebeheer en het stelde verder niet zo gek veel voor." 

Marathonzitting

In de zaak-Dotterbloem staan zes (voormalige) rijksambtenaren terecht – vier van het ministerie van defensie en twee van de politie – alsook vijf oud-medewerkers van autobedrijven. Tijdens de marathonzitting die tot en met 16 januari duurt en in totaal vijftien dagen beslaat, zal ook de voormalige minister van defensie, Hans Hillen (CDA), als getuige worden gehoord. Dat zal gebeuren op 19 december. Autobedrijf Pon heeft eerder rond haar betrokkenheid een regeling getroffen met het ministerie van justitie.

Reacties

Dit is een zeer serieuze en kwalijke zaak. maar laten we daarbij niet vergeten, dat er importeurs en dealerholdings zijn die de poot stijf hielden en dus wel blijk gaven van interger en verantwoord gedrag. Hulde voor hen.

Geplaatst door: Roel HIndriks op

Ook toevallig…. Alle betrokken Pon-medewerkers ‘verplaatst. Blijven zij buiten schot..!?

Geplaatst door: Heinman op

Maar zoals altijd in zulke zaken is er natuurlijk veel meer aan de hand!!!! Wie o wie wast z’n handen in onschuld???? rg. sr.

Geplaatst door: Spierings Arnold op
Medewerkers Pon legden ambtenaar defensie in de watten - Automobielmanagement.nl

Medewerkers Pon legden ambtenaar defensie in de watten

Werknemers van Volkswagen-importeur Pon hebben in de tien jaar vanaf 2001 topambtenaar Jacques H. van het ministerie van defensie in de watten gelegd om maar bestellingen voor auto’s te kunnen boeken. H. kon daardoor snoepreisjes maken naar onder meer Athene, Turijn en Vancouver.

Medewerkers Pon legden ambtenaar defensie in de watten

Dat is gebleken tijdens de rechtszaak tegen H. in de zogenoemde zaak Dotterbloem over corruptie bij de aanbesteding van auto’s voor defensie en de politie. Het openbaar ministerie legde daarbij emails van de Pon-werknemers op tafel waaruit de vele omkoopactiviteiten duidelijk naar voren kwamen. H., die dertig jaar bij defensie werkte en daar verantwoordelijk was voor het wagenparkbeheer, verweerde zich met de stelling dat dergelijke snoepreisjes destijds gebruikelijk waren ‘in de wereld’. "Het was niet meer of minder dan relatiebeheer en het stelde verder niet zo gek veel voor." 

Marathonzitting

In de zaak-Dotterbloem staan zes (voormalige) rijksambtenaren terecht – vier van het ministerie van defensie en twee van de politie – alsook vijf oud-medewerkers van autobedrijven. Tijdens de marathonzitting die tot en met 16 januari duurt en in totaal vijftien dagen beslaat, zal ook de voormalige minister van defensie, Hans Hillen (CDA), als getuige worden gehoord. Dat zal gebeuren op 19 december. Autobedrijf Pon heeft eerder rond haar betrokkenheid een regeling getroffen met het ministerie van justitie.

Reacties

Dit is een zeer serieuze en kwalijke zaak. maar laten we daarbij niet vergeten, dat er importeurs en dealerholdings zijn die de poot stijf hielden en dus wel blijk gaven van interger en verantwoord gedrag. Hulde voor hen.

Geplaatst door: Roel HIndriks op

Ook toevallig…. Alle betrokken Pon-medewerkers ‘verplaatst. Blijven zij buiten schot..!?

Geplaatst door: Heinman op

Maar zoals altijd in zulke zaken is er natuurlijk veel meer aan de hand!!!! Wie o wie wast z’n handen in onschuld???? rg. sr.

Geplaatst door: Spierings Arnold op