Fastned trekt in rechtszaak met Shell aan kortste eind

Fastned, de exploitant van snellaadstations voor elektrische voertuigen, heeft een rechtszaak tegen de Staat verloren.

Het bedrijf was het er niet mee eens dat Shell van de overheid een vergunning had gekregen om op de A1 in Muiden ook laadstations met stroom te mogen neerzetten op plekken waar ze al een benzinestation hebben. En dat terwijl een vergunningaanvraag van Fastned nog in behandeling was.

De rechtbank in Amsterdam bepaalde echter dat de betrokken minister niet in strijd met de wet handelt. Naast het leveren van fossiele brandstof mag Shell ‘aanvullend’ ook laadpunten hebben. Bovendien was op de zitting gebleken dat de minister van plan is Fastned daar ook een vergunning te geven. De rechter ziet al met al geen belang van Fastned in deze zaak en oordeelt dat de minister het bedrijf eerder terecht niet-ontvankelijk heeft verklaard.

Fastned heeft de concessie voor tweehonderd laadstations in ons land. Inmiddels zijn er 61 gerealiseerd langs de snelwegen en twee elders in het land. Het bedrijf zei een week geleden dat het raar is "dat Shell zomaar stroom gaat verkopen op de vergunning die ze hebben om brandstof te verkopen".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Houden toch allemaal ELKAAR de hand boven het hoofd. Een pot nat!!!! Uitspraak kon van te voren worden voorspeld. Wie zijn er allemaal commissaris bij b.v. Shell????

Geplaatst door: Spierings Arnold op
Fastned trekt in rechtszaak met Shell aan kortste eind - Automobielmanagement.nl

Fastned trekt in rechtszaak met Shell aan kortste eind

Fastned, de exploitant van snellaadstations voor elektrische voertuigen, heeft een rechtszaak tegen de Staat verloren.

Het bedrijf was het er niet mee eens dat Shell van de overheid een vergunning had gekregen om op de A1 in Muiden ook laadstations met stroom te mogen neerzetten op plekken waar ze al een benzinestation hebben. En dat terwijl een vergunningaanvraag van Fastned nog in behandeling was.

De rechtbank in Amsterdam bepaalde echter dat de betrokken minister niet in strijd met de wet handelt. Naast het leveren van fossiele brandstof mag Shell ‘aanvullend’ ook laadpunten hebben. Bovendien was op de zitting gebleken dat de minister van plan is Fastned daar ook een vergunning te geven. De rechter ziet al met al geen belang van Fastned in deze zaak en oordeelt dat de minister het bedrijf eerder terecht niet-ontvankelijk heeft verklaard.

Fastned heeft de concessie voor tweehonderd laadstations in ons land. Inmiddels zijn er 61 gerealiseerd langs de snelwegen en twee elders in het land. Het bedrijf zei een week geleden dat het raar is "dat Shell zomaar stroom gaat verkopen op de vergunning die ze hebben om brandstof te verkopen".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Houden toch allemaal ELKAAR de hand boven het hoofd. Een pot nat!!!! Uitspraak kon van te voren worden voorspeld. Wie zijn er allemaal commissaris bij b.v. Shell????

Geplaatst door: Spierings Arnold op