Verzekeraars stoten schade-expert CED af

De grootste schadeverzekeraars van Nederland stoten de schade-expert CED Group in Capelle aan den IJssel af aan durfinvesteerder BlackFin Capital Partners.

De ondernemingsraad van CED en andere aandeelhouders moeten de overname nog goedkeuren. Over een overnamesom wordt niets bekendgemaakt, zegt een woordvoerder van CED.

CED is in 1971 door Nederlandse schadeverzekeraars opgericht om schade te ramen en af te handelen. Het bedrijf stelt op de website onder meer diensten aan te bieden voor grote autolease-maatschappijen. De laatste jaren is het profiel van het bedrijf echter ‘enorm veranderd’, aldus de woordvoerder tegenover het FD. CED is nu ook actief in Spanje en België en richt zich ook op zaken als preventie en noodhulp in het buitenland. Daarom willen de belangrijkste eigenaren, de verzekeraars Achmea, Aegon, ASR, NN (via Delta Lloyd), de Goudse en Reaal ervan af. Voor zover bekend heeft de overname in eerste instantie geen gevolgen voor het personeel van de CED Group.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verzekeraars stoten schade-expert CED af - Automobielmanagement.nl

Verzekeraars stoten schade-expert CED af

De grootste schadeverzekeraars van Nederland stoten de schade-expert CED Group in Capelle aan den IJssel af aan durfinvesteerder BlackFin Capital Partners.

De ondernemingsraad van CED en andere aandeelhouders moeten de overname nog goedkeuren. Over een overnamesom wordt niets bekendgemaakt, zegt een woordvoerder van CED.

CED is in 1971 door Nederlandse schadeverzekeraars opgericht om schade te ramen en af te handelen. Het bedrijf stelt op de website onder meer diensten aan te bieden voor grote autolease-maatschappijen. De laatste jaren is het profiel van het bedrijf echter ‘enorm veranderd’, aldus de woordvoerder tegenover het FD. CED is nu ook actief in Spanje en België en richt zich ook op zaken als preventie en noodhulp in het buitenland. Daarom willen de belangrijkste eigenaren, de verzekeraars Achmea, Aegon, ASR, NN (via Delta Lloyd), de Goudse en Reaal ervan af. Voor zover bekend heeft de overname in eerste instantie geen gevolgen voor het personeel van de CED Group.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding