Rijkswaterstaat koopt 100 EV’s (filmpje)

Rijkswaterstaat heeft 100 nieuwe elektrische personenauto’s aangeschaft als verdere stap naar het verduurzamen van haar wagenpark. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van verkeer gaf eerder deze week het startsein voor de vervanging van 100 oude dieselauto’s door elektrische versies.

Rijkswaterstaat is het eerste rijksonderdeel dat grootschalig elektrische personenauto’s in gebruik neemt. Met de eerste 100 elektrische auto’s is nu 7% van de auto’s van Rijkswaterstaat elektrisch. Werkvoertuigen, zoals de gele pick-up truck van de weginspecteur, volgen later omdat daar op dit moment nog geen geschikte elektrische variant beschikbaar is.

Het is de ambitie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat het gehele wagenpark in 2030 volledig elektrisch is. De ingebruikneming van deze elektrische auto’s is onderdeel van een rijksbrede aanbesteding. Rijkswaterstaat is de eerste organisatie die een fors deel van haar wagenpark elektrificeert, maar meerdere rijksonderdelen zijn hier nu mee bezig.

Tegelijkertijd worden ook meer laadpalen geplaatst bij diverse Rijkswaterstaatkantoren. Op den duur wil Rijkswaterstaat deze auto’s laden met elektriciteit die het zelf heeft laten opwekken van bijvoorbeeld zonnepanelen op de kantoren of windmolens op haar eigen grondgebied.
 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rijkswaterstaat koopt 100 EV’s (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Rijkswaterstaat koopt 100 EV’s (filmpje)

Rijkswaterstaat heeft 100 nieuwe elektrische personenauto’s aangeschaft als verdere stap naar het verduurzamen van haar wagenpark. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van verkeer gaf eerder deze week het startsein voor de vervanging van 100 oude dieselauto’s door elektrische versies.

Rijkswaterstaat is het eerste rijksonderdeel dat grootschalig elektrische personenauto’s in gebruik neemt. Met de eerste 100 elektrische auto’s is nu 7% van de auto’s van Rijkswaterstaat elektrisch. Werkvoertuigen, zoals de gele pick-up truck van de weginspecteur, volgen later omdat daar op dit moment nog geen geschikte elektrische variant beschikbaar is.

Het is de ambitie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat het gehele wagenpark in 2030 volledig elektrisch is. De ingebruikneming van deze elektrische auto’s is onderdeel van een rijksbrede aanbesteding. Rijkswaterstaat is de eerste organisatie die een fors deel van haar wagenpark elektrificeert, maar meerdere rijksonderdelen zijn hier nu mee bezig.

Tegelijkertijd worden ook meer laadpalen geplaatst bij diverse Rijkswaterstaatkantoren. Op den duur wil Rijkswaterstaat deze auto’s laden met elektriciteit die het zelf heeft laten opwekken van bijvoorbeeld zonnepanelen op de kantoren of windmolens op haar eigen grondgebied.
 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding