Drie jaar cel geëist voor corruptie bij overheidsauto’s

Het openbaar ministerie heeft in de grote rechtszaak wegens het door autobedrijven omkopen van ambtenaren van defensie en de politie drie jaar gevangenis geëist tegen de voormalige wagenparkbeheerder van het ministerie van defensie Jacques H. (65). Tegen oud-politieman Rene P. wordt één jaar cel geëist.

Volgens de officier van justitie viste vooral H. voortdurend bij de leveranciers van auto’s naar geschenken, reisjes en kortingen op privé auto’s, zo meldt De Telegraaf. ‘’U heeft tien jaar lang met elk reisje en geschenk besloten niet integer te handelen". Die reisjes werken vooral gemaakt op ‘uitnodiging’ van VW-importeur Pon maar ook van Peugeot en Renault. Ook P. was een meervoudige overtreder die een riante korting op een tweedehands Audi wist los te peuteren en ook garagerekeningen meestal niet hoefde te betalen.

Tegen een aantal andere verdachten, waaronder twee voormalige directieleden van Renault-dealer VKV Groep en een ex-werknemer van Pon, eiste de officier taakstraffen van 40 tot 120 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hoezo compliance etiketten voor het “gewone” personeel, als de betreffende managers zelf de boel omkopen! 🙁 !

Geplaatst door: Han Klems op
Drie jaar cel geëist voor corruptie bij overheidsauto’s - Automobielmanagement.nl

Drie jaar cel geëist voor corruptie bij overheidsauto’s

Het openbaar ministerie heeft in de grote rechtszaak wegens het door autobedrijven omkopen van ambtenaren van defensie en de politie drie jaar gevangenis geëist tegen de voormalige wagenparkbeheerder van het ministerie van defensie Jacques H. (65). Tegen oud-politieman Rene P. wordt één jaar cel geëist.

Volgens de officier van justitie viste vooral H. voortdurend bij de leveranciers van auto’s naar geschenken, reisjes en kortingen op privé auto’s, zo meldt De Telegraaf. ‘’U heeft tien jaar lang met elk reisje en geschenk besloten niet integer te handelen". Die reisjes werken vooral gemaakt op ‘uitnodiging’ van VW-importeur Pon maar ook van Peugeot en Renault. Ook P. was een meervoudige overtreder die een riante korting op een tweedehands Audi wist los te peuteren en ook garagerekeningen meestal niet hoefde te betalen.

Tegen een aantal andere verdachten, waaronder twee voormalige directieleden van Renault-dealer VKV Groep en een ex-werknemer van Pon, eiste de officier taakstraffen van 40 tot 120 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Hoezo compliance etiketten voor het “gewone” personeel, als de betreffende managers zelf de boel omkopen! 🙁 !

Geplaatst door: Han Klems op