Dat meldt de Belgische automobilisten organisatie Mobiliteitsclub VAB. In België, Frankrijk en Spanje betaal je nu aan de pomp nog geen tien cent meer per liter voor benzine dan voor diesel. In België zelf was dat twee jaar geleden nog 22 cent maar daar betaal je nu voor een volle tank benzine nog maar 1,50 euro meer dan voor diesel. Diesel is gemiddeld in Europa 28 procent duurder geworden, benzine niet meer dan 14 procent, berekent Mobiliteitsclub VAB. In Frankrijk werd diesel sinds 2016 38 procent duurder. Die prijsverhogingen komen vrijwel overal voort uit gerichte maatregelen van de overheid om diesel minder aantrekkelijk te maken. In ons land is daar kennelijk geen sprake van want hier blijft benzine nog altijd zo’n 30 cent per liter duurder dan diesel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding