Onstuimige groei drukt winstmarge VDL

De VDL Groep heeft 2017 afgesloten met een recordomzet van dik 5 miljard euro. De omzet van het familiebedrijf steeg met maar liefst 57 procent.

Vooral wat betreft het in elkaar zetten van auto’s was sprake van enorme groei. De omzet verdubbelde tot €2,85 mrd. Dit jaar zal het aantal te bouwen auto’s ‘substantieel’ groeien. Vorig jaar bouwde VDL Nedcar 168.969 auto’s in Born. De autofabrikant gaat binnenkort ook op zaterdag in dagdienst werken om aan de stroom opdrachten te kunnen voldoen.

De vooruitzichten voor VDL als geheel zien er ook gunstig uit. Het bedrijf denkt dat de concernomzet kan doorgroeien naar ongeveer 6 miljard euro. Dat zou neerkomen op een stijging van 20 procent. Alle divisies zullen aan die groei bijdragen. ‘We verwachten stevig door te groeien in vooral hightech en automotive. Daarnaast zullen meer van onze bedrijven profiteren van de economische situatie.’

De winst liet vorig jaar niet zoveel groei zien. Het nettoresultaat kwam uit op 153 miljoen euro, tegen 150 miljoen euro in 2016. Een jaar eerder was sprake van een sterkere winststijging.

"Het afgelopen jaar heeft vooral in het teken gestaan van het organiseren van onze groei", zegt president-directeur Willem van der Leegte. "Dat we er wederom in zijn geslaagd om in de volle breedte te groeien, laat zien dat we op alle fronten in beweging zijn."

Ook bij de divisies op het gebied van toeleveringen, bussen en eindproducten gingen de opbrengsten vorig jaar omhoog. Al die omzetgroei betekende tevens meer werkgelegenheid. Het aantal medewerkers steeg met 2.781 naar 16.137 werknemers eind vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Onstuimige groei drukt winstmarge VDL - Automobielmanagement.nl

Onstuimige groei drukt winstmarge VDL

De VDL Groep heeft 2017 afgesloten met een recordomzet van dik 5 miljard euro. De omzet van het familiebedrijf steeg met maar liefst 57 procent.

Vooral wat betreft het in elkaar zetten van auto’s was sprake van enorme groei. De omzet verdubbelde tot €2,85 mrd. Dit jaar zal het aantal te bouwen auto’s ‘substantieel’ groeien. Vorig jaar bouwde VDL Nedcar 168.969 auto’s in Born. De autofabrikant gaat binnenkort ook op zaterdag in dagdienst werken om aan de stroom opdrachten te kunnen voldoen.

De vooruitzichten voor VDL als geheel zien er ook gunstig uit. Het bedrijf denkt dat de concernomzet kan doorgroeien naar ongeveer 6 miljard euro. Dat zou neerkomen op een stijging van 20 procent. Alle divisies zullen aan die groei bijdragen. ‘We verwachten stevig door te groeien in vooral hightech en automotive. Daarnaast zullen meer van onze bedrijven profiteren van de economische situatie.’

De winst liet vorig jaar niet zoveel groei zien. Het nettoresultaat kwam uit op 153 miljoen euro, tegen 150 miljoen euro in 2016. Een jaar eerder was sprake van een sterkere winststijging.

"Het afgelopen jaar heeft vooral in het teken gestaan van het organiseren van onze groei", zegt president-directeur Willem van der Leegte. "Dat we er wederom in zijn geslaagd om in de volle breedte te groeien, laat zien dat we op alle fronten in beweging zijn."

Ook bij de divisies op het gebied van toeleveringen, bussen en eindproducten gingen de opbrengsten vorig jaar omhoog. Al die omzetgroei betekende tevens meer werkgelegenheid. Het aantal medewerkers steeg met 2.781 naar 16.137 werknemers eind vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding