‘Autobedrijven verhoogd risico op criminaliteit’

Een grote controle van politie, Stedin, de Belastingdienst en gemeenteambtenaren heeft eerder deze maand tientallen misstanden opgeleverd bij 21 autobedrijven in Houten, Vianen en Nieuwegein. Zo werden er gestolen auto-onderdelen aangeboden en is een drugslab in opbouw opgerold. De grootste klapper was in Houten waar in een loods een grote hoeveelheid gevaarlijke chemische stoffen werd gevonden.

Veel hinder door ontraceerbare spookauto's

Dat meldt RTV Utrecht op haar website. "We hebben specifiek voor autobedrijven gekozen omdat die een verhoogd risico lopen bij criminele activiteiten betrokken te raken of daarvoor worden gebruikt. Het is niet zo dat we deze bedrijven specifiek op het oog hadden," stelt burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein in de regionale pers.

In totaal werden in Houten zo’n 50 misstanden vastgesteld. Die variëren van (kleine) milieuovertredingen tot branddeuren die niet aanwezig waren. "Bij een bedrijf vonden we ook een onderdeel dat afkomstig was uit een gestolen voertuig. Die zaak is door het Openbaar Ministerie geseponeerd, omdat niet meer te achterhalen is of de eigenaar wist dat het van diefstal afkomstig is," zegt burgemeester Wouter de Jong van Houten.

In Nieuwegein werd tijdens een controle bij een autobedrijf een kogelvrijvest gevonden. Bij een bedrijf in Vianen een doos vol met Poolse kentekenplaten en een compleet motorblok afkomstig uit een gestolen voertuig. "In beide gevallen zijn dat geen zaken die je normaal gesproken in een autobedrijf tegenkomt", zegt Backhuijs. De controles waren onaangekondigd en schoten bij een aantal autobedrijven in het verkeerde keelgat. "Het is ook niet niks als de hal in een keer volstaat met inspecteurs en je je zaakjes gewoon op orde hebt. Zeker niet als je ook klanten in de wachtruimte hebt zitten".

‘Autobedrijven verhoogd risico op criminaliteit’ - Automobielmanagement.nl

‘Autobedrijven verhoogd risico op criminaliteit’

Een grote controle van politie, Stedin, de Belastingdienst en gemeenteambtenaren heeft eerder deze maand tientallen misstanden opgeleverd bij 21 autobedrijven in Houten, Vianen en Nieuwegein. Zo werden er gestolen auto-onderdelen aangeboden en is een drugslab in opbouw opgerold. De grootste klapper was in Houten waar in een loods een grote hoeveelheid gevaarlijke chemische stoffen werd gevonden.

Veel hinder door ontraceerbare spookauto's

Dat meldt RTV Utrecht op haar website. "We hebben specifiek voor autobedrijven gekozen omdat die een verhoogd risico lopen bij criminele activiteiten betrokken te raken of daarvoor worden gebruikt. Het is niet zo dat we deze bedrijven specifiek op het oog hadden," stelt burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein in de regionale pers.

In totaal werden in Houten zo’n 50 misstanden vastgesteld. Die variëren van (kleine) milieuovertredingen tot branddeuren die niet aanwezig waren. "Bij een bedrijf vonden we ook een onderdeel dat afkomstig was uit een gestolen voertuig. Die zaak is door het Openbaar Ministerie geseponeerd, omdat niet meer te achterhalen is of de eigenaar wist dat het van diefstal afkomstig is," zegt burgemeester Wouter de Jong van Houten.

In Nieuwegein werd tijdens een controle bij een autobedrijf een kogelvrijvest gevonden. Bij een bedrijf in Vianen een doos vol met Poolse kentekenplaten en een compleet motorblok afkomstig uit een gestolen voertuig. "In beide gevallen zijn dat geen zaken die je normaal gesproken in een autobedrijf tegenkomt", zegt Backhuijs. De controles waren onaangekondigd en schoten bij een aantal autobedrijven in het verkeerde keelgat. "Het is ook niet niks als de hal in een keer volstaat met inspecteurs en je je zaakjes gewoon op orde hebt. Zeker niet als je ook klanten in de wachtruimte hebt zitten".