Independer: autoverzekering jongeren wordt onbetaalbaar

Jongeren tussen 18 en 24 jaar voelen steeds meer pijn van de premieverhogingen bij WA-autoverzekeringen.

Independer: autoverzekering jongeren wordt onbetaalbaar

Op dit moment betaalt deze groep gemiddeld 437 euro meer dan twee jaar geleden, dat is een stijging van 53%. Hun premie ligt nu op 1.266 euro per jaar. Ook het verschil tussen de premie van jongere en oudere autobezitters neemt jaarlijks fors toe. Jongeren betalen nu gemiddeld bijna drieënhalf keer zoveel als 65 plussers; een verschil van 898 euro, zo blijkt uit vergelijkingscijfers van Independer.

De premie voor de WA-verzekering van auto’s stijgt sinds 2016 flink. Gemiddeld over de leeftijdsgroepen stegen de premies sinds 2016 met 38 procent. Voor 65 plussers is dat 29 procent. Jongeren betalen nu gemiddeld maar liefst 53 procent meer dan twee jaar geleden. De reden dat andere leeftijdsgroepen minder getroffen worden door de prijsstijgingen is dat ze een lager schaderisico vormen. Daarnaast hebben ze meestal ook nog schadevrije jaren opgebouwd. Zo betalen 65-plussers momenteel gemiddeld jaarlijks 368 euro voor een WA-verzekering. In 2016 betaalden zij nog 285 euro per jaar.  

Hoe lang kunnen jongeren de premie nog opbrengen?

Jongeren betalen op dit moment dus gemiddeld 898 euro meer voor hun autoverzekering dan 65-plussers. Begin 2016 lag dit verschil nog op 544 euro. Independer voorziet verdere premiestijgingen en vreest dat veel jongeren hun autoverzekering straks niet langer kunnen betalen. "De schaal waarop de premies voor autoverzekeringen worden verhoogd is heel fors en ik zie voorlopig geen reden om aan te nemen dat het einde in zicht is", zegt Suzan Samson auto-expert bij Independer. "Deze situatie is vooral voor jongeren zorgwekkend. Deze groep heeft doorgaans al minder te besteden. Nu krijgen zij zoveel premiestijgingen voor de kiezen dat het de vraag is hoe lang zij dit nog kunnen opbrengen."

 

Reacties

dan is voor de jongere privat lease interessant. 100 euro erbij en je hebt een nieuwe auto. all in.

Geplaatst door: willem op

per maand natuurlijk. premie verzekering is al 100 euro per maand.

Geplaatst door: willem op

Beste Willem,
Private Lease kan dan wel aantrekkelijk lijken, echter als ze vervolgens een hypotheek willen afsluiten, zijn ze de sigaar. Private lease is BKR geregistreerd en heeft een grote impact op de hoogte van de hypotheek. Zeker met de huidige huizenmarkt met stijgende (zo niet exploderende) prijzen zou ik liever mn leen capaciteit inzetten op iets waar ik woon, dan vervoer dat ik vier jaar later weer kan inleveren.
Groet, Jasper

Geplaatst door: Jasper op
Independer: autoverzekering jongeren wordt onbetaalbaar - Automobielmanagement.nl

Independer: autoverzekering jongeren wordt onbetaalbaar

Jongeren tussen 18 en 24 jaar voelen steeds meer pijn van de premieverhogingen bij WA-autoverzekeringen.

Independer: autoverzekering jongeren wordt onbetaalbaar

Op dit moment betaalt deze groep gemiddeld 437 euro meer dan twee jaar geleden, dat is een stijging van 53%. Hun premie ligt nu op 1.266 euro per jaar. Ook het verschil tussen de premie van jongere en oudere autobezitters neemt jaarlijks fors toe. Jongeren betalen nu gemiddeld bijna drieënhalf keer zoveel als 65 plussers; een verschil van 898 euro, zo blijkt uit vergelijkingscijfers van Independer.

De premie voor de WA-verzekering van auto’s stijgt sinds 2016 flink. Gemiddeld over de leeftijdsgroepen stegen de premies sinds 2016 met 38 procent. Voor 65 plussers is dat 29 procent. Jongeren betalen nu gemiddeld maar liefst 53 procent meer dan twee jaar geleden. De reden dat andere leeftijdsgroepen minder getroffen worden door de prijsstijgingen is dat ze een lager schaderisico vormen. Daarnaast hebben ze meestal ook nog schadevrije jaren opgebouwd. Zo betalen 65-plussers momenteel gemiddeld jaarlijks 368 euro voor een WA-verzekering. In 2016 betaalden zij nog 285 euro per jaar.  

Hoe lang kunnen jongeren de premie nog opbrengen?

Jongeren betalen op dit moment dus gemiddeld 898 euro meer voor hun autoverzekering dan 65-plussers. Begin 2016 lag dit verschil nog op 544 euro. Independer voorziet verdere premiestijgingen en vreest dat veel jongeren hun autoverzekering straks niet langer kunnen betalen. "De schaal waarop de premies voor autoverzekeringen worden verhoogd is heel fors en ik zie voorlopig geen reden om aan te nemen dat het einde in zicht is", zegt Suzan Samson auto-expert bij Independer. "Deze situatie is vooral voor jongeren zorgwekkend. Deze groep heeft doorgaans al minder te besteden. Nu krijgen zij zoveel premiestijgingen voor de kiezen dat het de vraag is hoe lang zij dit nog kunnen opbrengen."

 

Reacties

dan is voor de jongere privat lease interessant. 100 euro erbij en je hebt een nieuwe auto. all in.

Geplaatst door: willem op

per maand natuurlijk. premie verzekering is al 100 euro per maand.

Geplaatst door: willem op

Beste Willem,
Private Lease kan dan wel aantrekkelijk lijken, echter als ze vervolgens een hypotheek willen afsluiten, zijn ze de sigaar. Private lease is BKR geregistreerd en heeft een grote impact op de hoogte van de hypotheek. Zeker met de huidige huizenmarkt met stijgende (zo niet exploderende) prijzen zou ik liever mn leen capaciteit inzetten op iets waar ik woon, dan vervoer dat ik vier jaar later weer kan inleveren.
Groet, Jasper

Geplaatst door: Jasper op