Dieven storten zich op jonge, hybride auto’s

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn fors meer jonge hybride auto’s gestolen. Stond de teller eind maart 2017 nog op 31, dit jaar zijn er al tachtig gestolen. Met name Toyota blijkt met 55 gestolen exemplaren erg populair onder de criminelen. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit spreekt nu al van een trend.

Dieven storten zich op jonge, hybride auto’s

Dat meldt het Verbond van verzekeraars op haar website. Algemeen directeur Titus Visser is ‘overall’ tevreden over de diefstalcijfers tot nu toe, maar op sommige punten maakt hij zich wel wat zorgen. "Neem bijvoorbeeld BMW en Audi, die beide een fors hoger diefstalrisico hebben. Als we alleen al kijken naar de Audi A1, dan hebben we te maken met een stijging van het aantal diefstallen van 63 procent. Dat is wel heel fors." 

Trend

Echt grote zorgen maakt de stichting zich over de diefstal van auto’s met als hoofdbrandstof elektriciteit. En dan vooral van het merk Toyota. "We kunnen inmiddels niet meer van een incident spreken", benadrukt Visser. "Even ter vergelijking: vorig jaar werden er zes (hybride) Toyota’s gestolen. Nu zijn dat er 55: in januari 20, in februari 12 en op 20 maart stond de teller al op 23."

RAV4 

Opvallend is dat vooral de hybride Toyota RAV 4 populair is. Van de 25 gestolen auto’s zijn er bovendien maar vier teruggevonden. "Vooralsnog tasten wij in het duister waar de plotselinge populariteit voor Toyota vandaan komt. Als importeur van Toyota onderzoeken we hoe we deze trend zo snel mogelijk kunnen doorbreken", aldus Rens Braat, manager aftersales van importeur Louwman & Parqui.

 

Reacties

Afgelopen weken zijn er in Schoorl, Bergen, Alkmaar en Beverwijk diverse nieuw model Rav’s en Toyota’s C-HR gestolen.
De importeur/ dealers zouden een mailing kunnen sturen naar de eigenaren van een nwe hybride. waarschuwen en uitleg geven wat zij hier aan gaan doen. de sleutel codes worden gekraakt en de auto is binnen anderhalve minuut van het pad af.

Geplaatst door: Paul Dassel op
Dieven storten zich op jonge, hybride auto’s - Automobielmanagement.nl

Dieven storten zich op jonge, hybride auto’s

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn fors meer jonge hybride auto’s gestolen. Stond de teller eind maart 2017 nog op 31, dit jaar zijn er al tachtig gestolen. Met name Toyota blijkt met 55 gestolen exemplaren erg populair onder de criminelen. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit spreekt nu al van een trend.

Dieven storten zich op jonge, hybride auto’s

Dat meldt het Verbond van verzekeraars op haar website. Algemeen directeur Titus Visser is ‘overall’ tevreden over de diefstalcijfers tot nu toe, maar op sommige punten maakt hij zich wel wat zorgen. "Neem bijvoorbeeld BMW en Audi, die beide een fors hoger diefstalrisico hebben. Als we alleen al kijken naar de Audi A1, dan hebben we te maken met een stijging van het aantal diefstallen van 63 procent. Dat is wel heel fors." 

Trend

Echt grote zorgen maakt de stichting zich over de diefstal van auto’s met als hoofdbrandstof elektriciteit. En dan vooral van het merk Toyota. "We kunnen inmiddels niet meer van een incident spreken", benadrukt Visser. "Even ter vergelijking: vorig jaar werden er zes (hybride) Toyota’s gestolen. Nu zijn dat er 55: in januari 20, in februari 12 en op 20 maart stond de teller al op 23."

RAV4 

Opvallend is dat vooral de hybride Toyota RAV 4 populair is. Van de 25 gestolen auto’s zijn er bovendien maar vier teruggevonden. "Vooralsnog tasten wij in het duister waar de plotselinge populariteit voor Toyota vandaan komt. Als importeur van Toyota onderzoeken we hoe we deze trend zo snel mogelijk kunnen doorbreken", aldus Rens Braat, manager aftersales van importeur Louwman & Parqui.

 

Reacties

Afgelopen weken zijn er in Schoorl, Bergen, Alkmaar en Beverwijk diverse nieuw model Rav’s en Toyota’s C-HR gestolen.
De importeur/ dealers zouden een mailing kunnen sturen naar de eigenaren van een nwe hybride. waarschuwen en uitleg geven wat zij hier aan gaan doen. de sleutel codes worden gekraakt en de auto is binnen anderhalve minuut van het pad af.

Geplaatst door: Paul Dassel op