Seat plust 30 procent

Seat heeft in de eerste drie maanden van 2018 historisch hoge verkoopcijfers genoteerd. De fabrikant uit Barcelona leverde 139.200 auto’s af, een groei van 18,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Op de Nederlandse markt zag Seat zijn verkopen met 30 procent stijgen naar 3.380 eenheden.

Drijvende kracht achter de groei zijn de drie belangrijkste markten: Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In thuisland Spanje zette Seat in het eerste kwartaal 28.500 auto’s af, een stijging van 15,5 procent. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waren goed voor respectievelijk 25.300 (plus 22,8 procent) en 18.400 eenheden (plus 9,6 procent).

Op de Nederlandse markt deed Seat het procentueel gezien zelfs nog veel beter. Tot en met eind maart groeiden de verkopen in ons land met 30 procent naar 3.380 voertuigen. De sterk toegenomen verkopen zijn het gevolg van de lancering van de Arona, de Ateca en de nieuwe Ibiza en Leon laat het merk weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Seat plust 30 procent - Automobielmanagement.nl

Seat plust 30 procent

Seat heeft in de eerste drie maanden van 2018 historisch hoge verkoopcijfers genoteerd. De fabrikant uit Barcelona leverde 139.200 auto’s af, een groei van 18,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Op de Nederlandse markt zag Seat zijn verkopen met 30 procent stijgen naar 3.380 eenheden.

Drijvende kracht achter de groei zijn de drie belangrijkste markten: Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In thuisland Spanje zette Seat in het eerste kwartaal 28.500 auto’s af, een stijging van 15,5 procent. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waren goed voor respectievelijk 25.300 (plus 22,8 procent) en 18.400 eenheden (plus 9,6 procent).

Op de Nederlandse markt deed Seat het procentueel gezien zelfs nog veel beter. Tot en met eind maart groeiden de verkopen in ons land met 30 procent naar 3.380 voertuigen. De sterk toegenomen verkopen zijn het gevolg van de lancering van de Arona, de Ateca en de nieuwe Ibiza en Leon laat het merk weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding