Automotive & Enterprise is met 79,8 miljoen euro inmiddels ook de grootste tak van het Amsterdamse bedrijf. Kastjes en sporthorloges brachten nog 69,2 miljoen op terwijl telematica goed is voor 42,8 miljoen. In die laatste tak telt TomTom wereldwijd inmiddels meer dan 826.000 abonnees terwijl On-Street Parking beschikbaar is in meer dan 100 Europese steden. Verder meldt het bedrijf dat het aanvullende ‘connected car diensten’ heeft geleverd aan Hyundai en Kia.

Algemeen directeur en oprichter Harold Goddijn: "TomTom is het jaar met een solide set resultaten begonnen. Bijna 70 procent van de omzet komt nu uit data, software & services, wat onze brutomarge een ‘boost’ geeft. De operationele winst bij automotive lag 42 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding