Op dit moment beschikt het bedrijf in ons land over 69 snellaadstations terwijl er nog 12 in aanbouw zijn. Daarnaast zijn er 18 stations in Duitsland en vestigingen in België en Groot-Brittannië. Het voorlopige doel is een netwerk van rond de duizend stations in heel Europa.

Geen winst

Op de bestaande laadpalen maakt Fastned echter nog altijd geen winst. Vorig jaar kwam weer een verlies uit de bus van ruim vijf miljoen euro op een omzet van 530.700 euro. In het eerste kwartaal van dit jaar liep de omzet echter al op tot 211.000 euro, 140 procent meer dan in dezelfde periode in 2017. Fastned stelt wel dat één op de drie laadsstations nu in ieder geval kostendekkend opereren. Verder heeft het bedrijf meegedeeld dat het op proef snelladers neer gaat zetten bij drie supermarkten van Albert Heijn in Eindhoven, Tilburg en Nijmegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding