Om aan die praktijken een einde te maken hebben het platform voor autodelen Snappcar en verzekeraar Allianz de teugels fors aangetrokken, meldt het Financieel Dagblad.
Het eigen risico is fors verhoogd maar bovendien geldt nu een maximum voor de uit te keren schade. Wie een auto heeft die ouder is dan tien jaar, krijgt nog maar maximaal 750 euro of in sommige gevallen 1250 euro uitgekeerd. Zelfs als de huurder een blinkende twaalf jaar oude Mercedes, Jaguar of BMW helemaal in de vernieling rijdt, legt het FD uit. Ook het concurrerende platform MyWheels ziet de risico’s toenemen en verwacht de verzekering, die via Centraal Beheer loopt, te moeten versoberen.
De toename van het gesjoemel is volgens Snappcar te wijten aan de snelle groei. Het bedrijf begon als kleinschalig platform in Utrecht maar is nu internationaal actief voor rond een half miljoen leden. Bovendien konden de autodelers het eigen risico redelijk goedkoop afkopen. Vooral mensen die voor het eerst huren claimen relatief vaak schade, merkte Snappcar, en verdubbelt daarom juist voor eerste keer huur het eigen risico naar 500 euro.