Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Stern wijt dat aan de uitzonderlijk hoge omzet van vorig jaar maar ook aan een extreem hoog ziekteverzuim onder het verkopend personeel. De nettowinst kwam bijna een kwart lager uit op iets meer dan 3 miljoen euro.

Stern vertegenwoordigt met Dealergroep Stern 21 automerken en is daarnaast in toenemende mate actief op het gebied van financiële en andere mobiliteitsdiensten. Stern beschikt nagenoeg over landelijke dekking in Nederland met een focus op de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Groningen en Drenthe. De beursgenoteerde onderneming telt ongeveer 2.200 medewerkers.

Stern legt zich steeds meer toe op lease-activiteiten, aldus het kwartaalbericht. De lease-portefeuille groeide in het eerste kwartaal autonoom met 9 procent ten opzichte van vorig jaar naar meer dan 11.000 contracten. De orderportefeuille groeide van 663 contracten in het eerste kwartaal van 2017 naar 1.394 contracten afgelopen kwartaal. Inclusief huurauto’s heeft Stern in totaal bijna 15.000 auto’s in beheer, twee jaar geleden waren er dat nog 13.000.