Nog steeds geen cao-akkoord Metalektro, laatste kans op 30 mei

Ook na de vierde onderhandelingsronde is er nog steeds geen nieuwe cao Metalektro. Werkgevers en werknemers hebben besloten dat er nog één laatste ronde van onderhandelingen komt. Deze zal plaatsvinden op 30 mei.

FNV Metaal stelt dat het woensdag 30 mei a.s. ‘erop of eronder is’. Volgens FNV is het ongelooflijk dat de werkgevers tijdens de onderhandelingen niet voldoende gemachtigd waren om op een aantal belangrijke punten afspraken te maken. Als het aan FNV ligt worden er op de gebieden jeugd, jeugdlonen en generatiepact nog flinke stappen gezet.  

Actie

Een groep van 100 kaderleden van FNV Metaal hield deze week al een ludieke actie voor de deur van werkgeversorganisatie FME in Zoetermeer. In een korte mars liepen metaalwerkers uit de regio Rotterdam naar het gebouw van de werkgeversorganisatie, waar de vierde ronde van de onderhandelingen plaatsvonden. De metaalwerkers riepen de FME verder op om niet weg te lopen voor hun verantwoordelijkheden en met fatsoenlijke voorstellen te komen voor de cao.  

Verbazing

Tot grote verbazing van FNV Metaal verlopen de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de grootmetaalbedrijven stroef. Bij de bedrijven worden grote winsten gemaakt, maar werknemers mogen daar volgens de werkgeversvoorstellen niets van meekrijgen. Er zal dus nog een laatste poging worden gedaan om uiteindelijk dan toch tot een akkoord te komen. De cao metalektro geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in het grootmetaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nog steeds geen cao-akkoord Metalektro, laatste kans op 30 mei - Automobielmanagement.nl

Nog steeds geen cao-akkoord Metalektro, laatste kans op 30 mei

Ook na de vierde onderhandelingsronde is er nog steeds geen nieuwe cao Metalektro. Werkgevers en werknemers hebben besloten dat er nog één laatste ronde van onderhandelingen komt. Deze zal plaatsvinden op 30 mei.

FNV Metaal stelt dat het woensdag 30 mei a.s. ‘erop of eronder is’. Volgens FNV is het ongelooflijk dat de werkgevers tijdens de onderhandelingen niet voldoende gemachtigd waren om op een aantal belangrijke punten afspraken te maken. Als het aan FNV ligt worden er op de gebieden jeugd, jeugdlonen en generatiepact nog flinke stappen gezet.  

Actie

Een groep van 100 kaderleden van FNV Metaal hield deze week al een ludieke actie voor de deur van werkgeversorganisatie FME in Zoetermeer. In een korte mars liepen metaalwerkers uit de regio Rotterdam naar het gebouw van de werkgeversorganisatie, waar de vierde ronde van de onderhandelingen plaatsvonden. De metaalwerkers riepen de FME verder op om niet weg te lopen voor hun verantwoordelijkheden en met fatsoenlijke voorstellen te komen voor de cao.  

Verbazing

Tot grote verbazing van FNV Metaal verlopen de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de grootmetaalbedrijven stroef. Bij de bedrijven worden grote winsten gemaakt, maar werknemers mogen daar volgens de werkgeversvoorstellen niets van meekrijgen. Er zal dus nog een laatste poging worden gedaan om uiteindelijk dan toch tot een akkoord te komen. De cao metalektro geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in het grootmetaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding