Onderzoek CarGarantie: Reparatiekosten duidelijk in stijgende lijn

Eigenaren van een occasion worden vaker geconfronteerd met reparatiekosten. Ook het schadebedrag is groot, zo heeft verzekeraar Cargarantie berekend.

De gemiddelde reparatiekosten stegen van 502 euro in 2016 naar 514 euro vorig jaar. Opvallend is dat occasions bij een lagere kilometerstand eerder defecten vertonen. In veel gevallen gaat het dan ook om duurdere reparaties.

Oorzaak is de steeds complexere techniek van moderne auto’s. Het kwetsbaarst zijn het brandstofsysteem, de transmissie en de motor. Deze onderdelen nemen ondertussen bijna een kwart van alle reparatiekosten voor hun rekening.

Bekijk hier alle onderzoekresultaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Onderzoek CarGarantie: Reparatiekosten duidelijk in stijgende lijn - Automobielmanagement.nl

Onderzoek CarGarantie: Reparatiekosten duidelijk in stijgende lijn

Eigenaren van een occasion worden vaker geconfronteerd met reparatiekosten. Ook het schadebedrag is groot, zo heeft verzekeraar Cargarantie berekend.

De gemiddelde reparatiekosten stegen van 502 euro in 2016 naar 514 euro vorig jaar. Opvallend is dat occasions bij een lagere kilometerstand eerder defecten vertonen. In veel gevallen gaat het dan ook om duurdere reparaties.

Oorzaak is de steeds complexere techniek van moderne auto’s. Het kwetsbaarst zijn het brandstofsysteem, de transmissie en de motor. Deze onderdelen nemen ondertussen bijna een kwart van alle reparatiekosten voor hun rekening.

Bekijk hier alle onderzoekresultaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding