Inalfa, sinds 2011 eigendom van de Chinese auto-onderdelen-fabrikant BHAP, boekte een verlies van 29,9 miljoen terwijl in het voorafgaande jaar nog 3,1 miljoen winst werd gemaakt. De omzet steeg wel met 2,2 procent naar bijna 1,2 miljard. Inalfa bood eind 2017 wereldwijd werk aan 6.000 mensen, een groei met 500 man in één jaar tijd.

Het verlies wordt volgens Inalfa grotendeels veroorzaakt door een eenmalige last van 30 miljoen wegens ‘ongunstige programma-investeringen’. Daarnaast spelen ook forse investeringen die nodig zijn om tot wereldmarktleider uit te groeien een rol. Mede om die reden heeft moederbedrijf BHAP zowel in 2016 als in 2017 een extra 25 miljoen in het Limburgse bedrijf gepompt. ‘De orderportefeuille voor de toekomst is gevuld en de wereldwijde markt voor daksystemen groeit. Inalfa’s omzet groeide in 2017 harder dan de autoproductie’, aldus het jaarbericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding