Nederland loopt gigafabriek Tesla mis

Tesla gaat haar Europese gigafabriek zo goed als zeker bouwen in Duitsland. “Duitsland is de eerste keus. Misschien aan de Duits-Franse grens, in de buurt van de Benelux landen,” heeft topman Elon Musk via zijn favoriete medium Twitter laten weten.

Een flink aantal provincies, steden en regio’s in Nederland vissen daarmee achter het net. Onder meer Rotterdam, Lelystad, de drie noordelijke provincies en Arnhem-Nijmegen hadden zich alle ‘kandidaat gesteld’ bij de Amerikaanse autofabrikant. Ook uit talloze andere Europese landen waren ‘bidbooks’ richting Tesla gestuurd.

De fabriek moet minstens net zo groot worden als de Amerikaanse in Nevada. Daar bouwt Tesla op een terrein van een vierkante kilometer zowel auto’s als battery-packs voor die elektrische voertuigen. De Europese vestiging zal op den duur aan zeker tienduizend mensen werk moeten bieden. Wanneer het complex wordt gebouwd, is – zoals veel bij Tesla – nog niet duidelijk.

Musk laat ook weten dat de Europese hoofdvestiging gewoon in Nederland blijft.

Elon tweet 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederland loopt gigafabriek Tesla mis - Automobielmanagement.nl

Nederland loopt gigafabriek Tesla mis

Tesla gaat haar Europese gigafabriek zo goed als zeker bouwen in Duitsland. “Duitsland is de eerste keus. Misschien aan de Duits-Franse grens, in de buurt van de Benelux landen,” heeft topman Elon Musk via zijn favoriete medium Twitter laten weten.

Een flink aantal provincies, steden en regio’s in Nederland vissen daarmee achter het net. Onder meer Rotterdam, Lelystad, de drie noordelijke provincies en Arnhem-Nijmegen hadden zich alle ‘kandidaat gesteld’ bij de Amerikaanse autofabrikant. Ook uit talloze andere Europese landen waren ‘bidbooks’ richting Tesla gestuurd.

De fabriek moet minstens net zo groot worden als de Amerikaanse in Nevada. Daar bouwt Tesla op een terrein van een vierkante kilometer zowel auto’s als battery-packs voor die elektrische voertuigen. De Europese vestiging zal op den duur aan zeker tienduizend mensen werk moeten bieden. Wanneer het complex wordt gebouwd, is – zoals veel bij Tesla – nog niet duidelijk.

Musk laat ook weten dat de Europese hoofdvestiging gewoon in Nederland blijft.

Elon tweet 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding