Bonden wijzen uitnodiging werkgevers metaalsector af

De vakbonden hebben een uitnodiging van brancheorganisatie FME om weer met de werkgevers om de tafel te gaan om te praten over een nieuwe cao Metalektro, afgeslagen. Ze voelen niets voor nieuwe gesprekken en beraden zich volgens een woordvoerder van CNV op nieuwe stakingen.

Hoofdonderhandelaar van FME Ab van der Touw noemt het ‘onbegrijpelijk’ dat de bonden de hakken in het zand zetten. Het zou wat FME betreft een open gesprek zonder voorwaarden vooraf moeten zijn. Van der Touw: ‘Om die reden is in ons laatste voorstel bewust geen eindbod genoemd. Wij zijn dan ook verbijsterd dat de bonden nul op het rekest geven’.

Volgens CNV is die uitnodiging echter vooral voor de bühne. ‘We zijn het stadium van open gesprek al lang voorbij.’ Wanneer er weer stakingen plaats vinden, is nog niet bekend. Vorige week woensdag en vrijdag werd het werk bij verschillende bedrijven in het land al neergelegd, waaronder bij VDL en Honeywell.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bonden wijzen uitnodiging werkgevers metaalsector af - Automobielmanagement.nl

Bonden wijzen uitnodiging werkgevers metaalsector af

De vakbonden hebben een uitnodiging van brancheorganisatie FME om weer met de werkgevers om de tafel te gaan om te praten over een nieuwe cao Metalektro, afgeslagen. Ze voelen niets voor nieuwe gesprekken en beraden zich volgens een woordvoerder van CNV op nieuwe stakingen.

Hoofdonderhandelaar van FME Ab van der Touw noemt het ‘onbegrijpelijk’ dat de bonden de hakken in het zand zetten. Het zou wat FME betreft een open gesprek zonder voorwaarden vooraf moeten zijn. Van der Touw: ‘Om die reden is in ons laatste voorstel bewust geen eindbod genoemd. Wij zijn dan ook verbijsterd dat de bonden nul op het rekest geven’.

Volgens CNV is die uitnodiging echter vooral voor de bühne. ‘We zijn het stadium van open gesprek al lang voorbij.’ Wanneer er weer stakingen plaats vinden, is nog niet bekend. Vorige week woensdag en vrijdag werd het werk bij verschillende bedrijven in het land al neergelegd, waaronder bij VDL en Honeywell.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding