Overname Vanesch Verf door Sator-LKQ

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van de Vanesch Verf Groep B.V. uit Tilburg overeenstemming bereikt over de overname van het bedrijf.

Overname Vanesch Verf door Sator-LKQ

Vanesch Verf is een nationale distributeur van autolakken en verwante producten met sterke vestigingen in Tilburg, Hoogeveen en het Belgische Erembodegem. Het bedrijf werd in 1983 opgericht door Jan van Esch, de vader van de huidige directeur-eigenaar Paul van Esch. Het bedrijf telt meer dan 110 medewerkers en bedient daarmee een grote professionele klantenkring bestaande uit o.a. autoschadebedrijven, carrosseriebouwers, vrachtwagenfabrikanten en industriële lak verwerkende bedrijven.

Paul van Esch: "Bij het nemen van de beslissing om ons bedrijf aansluiting bij Sator-LKQ te laten vinden, heeft vooral de continuïteit op langere termijn een belangrijke rol gespeeld. Wij zijn ervan overtuigd dat Sator-LKQ op het gebied van auto-onderdelen, maar ook met Paint en Non-Paint producten veel synergievoordelen kan bieden voor onze klantenkring".

Sator woordvoerder Adriaan Roggeveen: "De overname van Vanesch Verf Groep B.V. is voor ons erg belangrijk voor het uitbouwen van onze activiteiten in de breedte. Vanesch Verf heeft een ijzersterke positie als distributeur en dienstverlener met sterke merken als Cromax, Lesonal en Standox. Bovendien is er een duidelijke DNA-match tussen Vanesch en de huidige Sator bedrijven. Beiden groeiden de afgelopen jaren sterk, door zowel overnames als autonoom, met innovatieve klantgerichte oplossingen. De Vanesch Verf app en Academy zijn daar goede voorbeelden van".

Voor afnemers, medewerkers en leveranciers verandert er niets. De huidige directie bestaande uit Paul van Esch, Paul Musters en Paul van Gerven continueert de leiding van het bedrijf als vanouds. Ook Jan van Esch blijft als adviseur nauw bij het bedrijf betrokken.  

Closing

De overdracht van de aandelen van de Vanesch Verf Groep B.V. aan Sator Holding b.v. heeft op 12 juli 2018 plaats gevonden. Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.

Overname Vanesch Verf door Sator-LKQ - Automobielmanagement.nl

Overname Vanesch Verf door Sator-LKQ

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van de Vanesch Verf Groep B.V. uit Tilburg overeenstemming bereikt over de overname van het bedrijf.

Overname Vanesch Verf door Sator-LKQ

Vanesch Verf is een nationale distributeur van autolakken en verwante producten met sterke vestigingen in Tilburg, Hoogeveen en het Belgische Erembodegem. Het bedrijf werd in 1983 opgericht door Jan van Esch, de vader van de huidige directeur-eigenaar Paul van Esch. Het bedrijf telt meer dan 110 medewerkers en bedient daarmee een grote professionele klantenkring bestaande uit o.a. autoschadebedrijven, carrosseriebouwers, vrachtwagenfabrikanten en industriële lak verwerkende bedrijven.

Paul van Esch: "Bij het nemen van de beslissing om ons bedrijf aansluiting bij Sator-LKQ te laten vinden, heeft vooral de continuïteit op langere termijn een belangrijke rol gespeeld. Wij zijn ervan overtuigd dat Sator-LKQ op het gebied van auto-onderdelen, maar ook met Paint en Non-Paint producten veel synergievoordelen kan bieden voor onze klantenkring".

Sator woordvoerder Adriaan Roggeveen: "De overname van Vanesch Verf Groep B.V. is voor ons erg belangrijk voor het uitbouwen van onze activiteiten in de breedte. Vanesch Verf heeft een ijzersterke positie als distributeur en dienstverlener met sterke merken als Cromax, Lesonal en Standox. Bovendien is er een duidelijke DNA-match tussen Vanesch en de huidige Sator bedrijven. Beiden groeiden de afgelopen jaren sterk, door zowel overnames als autonoom, met innovatieve klantgerichte oplossingen. De Vanesch Verf app en Academy zijn daar goede voorbeelden van".

Voor afnemers, medewerkers en leveranciers verandert er niets. De huidige directie bestaande uit Paul van Esch, Paul Musters en Paul van Gerven continueert de leiding van het bedrijf als vanouds. Ook Jan van Esch blijft als adviseur nauw bij het bedrijf betrokken.  

Closing

De overdracht van de aandelen van de Vanesch Verf Groep B.V. aan Sator Holding b.v. heeft op 12 juli 2018 plaats gevonden. Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.