Op die activiteit werd een verlies geleden van 2,7 miljoen tegen 2 miljoen rood in de eerste zes maanden van 2017. De totale verliezen zijn bij Fastned daarmee al opgelopen tot bijna 20 miljoen euro. Het aantal actieve klanten van de laadstations liep op naar 9.533 per eind juni, dat is 140 procent meer dan vorig jaar rond die tijd.

Aan het eind van het eerste halfjaar beschikte Fastned over 74 laadstations, dat waren er 11 meer dan aan het begin van 2018. Daarnaast werd de afgelopen maanden ook voor 175 kW aan snelladers geïnstalleerd bij 13 bestaande vestigingen. Wat het buitenland betreft opende Fastned haar eerste vestiging in Duitsland en verkreeg het concessie voor laadstations in Newcastle en Sunderland in het noorden van Engeland. Met Albert Heijn werd een contract gesloten voor dergelijke voorzieningen bij drie bestaande supermarkten in ons land, in Eindhoven, Tilburg en Nijmegen.

"Fastned realiseerde die groei ondanks de leveringsbeperkingen op veel elektrische auto’s en het uitblijven van nieuwe elektrische modellen," aldus een verklaring aan de beurs. Het bedrijf gaat er vooral prat op dat het een nieuwe groep deskundigen bij elkaar heeft gebracht die de software-ontwikkeling voor het laden zelf en het betalen daarvoor verder gaan versnellen. Fastned is verder samen met een internationale bank op zoek naar nog eens 30 miljoen euro om de verdere expansie te financieren. "We willen groeien als een dolle," zegt directeur Michiel Langezaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding