Bijtellingspercentage zakelijke fiets naar 7 procent

“Het fietsgebruik in Nederland krijgt een flinke stimulans.” Dat stellen belangenorganisaties RAI Vereniging, Bovag, ANWB, Fietsersbond, VNA en Natuur en Milieu tevreden vast nadat gistermiddag RTL Nieuws bekend maakte dat het Kabinet de bijtellingsregels voor het privégebruik van een zakelijke fiets, vereenvoudigt naar 7 procent.

Dit percentage doet volgens de zes partijen recht aan de vele voordelen en positieve effecten van fietsen op zowel de reiziger, het milieu, klimaat als de doorstroming.

Volgens RTL Nieuws heeft het Kabinet de forfaitaire bijtelling voor het privé gebruik van een zakelijke fiets, bijvoorbeeld bij lease, vastgesteld op 7 procent. Het percentage maakt deel uit van een vereenvoudiging van de fiscale fietsregeling, dat is opgenomen in het Belastingplan 2019. RAI Vereniging, ANWB, de Fietsersbond, Natuur & Milieu, Bovag en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) pleiten al langer voor een meer fietsvriendelijk fiscaal beleid, vooral voor woon-werkverkeer. 

Positieve effecten stimulering fiets

Met de vereenvoudiging komt een einde aan de onduidelijkheid over de huidige bijtellingsregeling. Deze is dusdanig complex en op vele manieren uitlegbaar, dat maar weinig werkgevers een zakelijke fietsregeling voor hun werknemers aanbieden. Door de fiets fiscaal aantrekkelijker te maken worden niet alleen de verkopen van (elektrische) fietsen gestimuleerd, maar leidt er vooral toe dat het gebruik van de fiets, zowel voor woon-werk als privé, toeneemt. Dat heeft een gunstig effect op de filedruk, levert een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de klimaat en luchtvervuilingsproblematiek en heeft een positief effect op de volksgezondheid. 

Privé bijtelling

Bij een bijtelling van 7 procent worden ook duurdere elektrische fietsen voor een grotere groep reizigers toegankelijk.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bijtellingspercentage zakelijke fiets naar 7 procent - Automobielmanagement.nl

Bijtellingspercentage zakelijke fiets naar 7 procent

“Het fietsgebruik in Nederland krijgt een flinke stimulans.” Dat stellen belangenorganisaties RAI Vereniging, Bovag, ANWB, Fietsersbond, VNA en Natuur en Milieu tevreden vast nadat gistermiddag RTL Nieuws bekend maakte dat het Kabinet de bijtellingsregels voor het privégebruik van een zakelijke fiets, vereenvoudigt naar 7 procent.

Dit percentage doet volgens de zes partijen recht aan de vele voordelen en positieve effecten van fietsen op zowel de reiziger, het milieu, klimaat als de doorstroming.

Volgens RTL Nieuws heeft het Kabinet de forfaitaire bijtelling voor het privé gebruik van een zakelijke fiets, bijvoorbeeld bij lease, vastgesteld op 7 procent. Het percentage maakt deel uit van een vereenvoudiging van de fiscale fietsregeling, dat is opgenomen in het Belastingplan 2019. RAI Vereniging, ANWB, de Fietsersbond, Natuur & Milieu, Bovag en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) pleiten al langer voor een meer fietsvriendelijk fiscaal beleid, vooral voor woon-werkverkeer. 

Positieve effecten stimulering fiets

Met de vereenvoudiging komt een einde aan de onduidelijkheid over de huidige bijtellingsregeling. Deze is dusdanig complex en op vele manieren uitlegbaar, dat maar weinig werkgevers een zakelijke fietsregeling voor hun werknemers aanbieden. Door de fiets fiscaal aantrekkelijker te maken worden niet alleen de verkopen van (elektrische) fietsen gestimuleerd, maar leidt er vooral toe dat het gebruik van de fiets, zowel voor woon-werk als privé, toeneemt. Dat heeft een gunstig effect op de filedruk, levert een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de klimaat en luchtvervuilingsproblematiek en heeft een positief effect op de volksgezondheid. 

Privé bijtelling

Bij een bijtelling van 7 procent worden ook duurdere elektrische fietsen voor een grotere groep reizigers toegankelijk.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding