ACM tikt Bo-Rent op de vingers omdat het BTW niet vermeldde

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Bo-Rent opgedragen zijn prijzen voor de verhuur van auto’s en bouwmaterialen voortaan inclusief BTW te vermelden.

Eerder had de toezichthouder na meldingen van consumenten vastgesteld dat het bedrijf adverteerde met prijzen exclusief BTW in online en offline advertenties. Bedrijven die leveren aan consumenten zijn verplicht hun prijzen inclusief BTW te vermelden. Bernadette van Buchem, directeur consumenten van de ACM: "Wij vinden het belangrijk dat bedrijven hun prijzen eerlijk vermelden. Alleen dan kunnen consumenten prijzen goed vergelijken."

Juiste prijsvermelding

Inmiddels heeft Bo-Rent de prijsvermelding op zijn website aangepast. De bezoeker van de website kan voortaan aangeven of hij consument of ondernemer is. Consumenten krijgen vervolgens prijzen inclusief BTW te zien. Ook op auto’s adverteert Bo-Rent met prijzen voor de verhuur. Deze zullen uiterlijk eind dit jaar door Bo-Rent worden aangepast. 

Meer niet in orde

Bij de controle van de prijzen stuitte de ACM ook nog op andere zaken die niet in orde waren op de website van Bo-Rent. Optionele diensten zoals verzekeringen bij de verhuur van auto’s aan consumenten waren vooraf aangevinkt. Dit mag niet. De consument moet bij dit soort opties zelf actief aangeven of hij die wil afnemen. Bij self-storage verhuur ontbrak informatie over de verplichte aanschaf van het slot bij de prijsvermelding. Ook deze zaken heeft Bo-Rent voortvarend aangepast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ACM tikt Bo-Rent op de vingers omdat het BTW niet vermeldde - Automobielmanagement.nl

ACM tikt Bo-Rent op de vingers omdat het BTW niet vermeldde

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Bo-Rent opgedragen zijn prijzen voor de verhuur van auto’s en bouwmaterialen voortaan inclusief BTW te vermelden.

Eerder had de toezichthouder na meldingen van consumenten vastgesteld dat het bedrijf adverteerde met prijzen exclusief BTW in online en offline advertenties. Bedrijven die leveren aan consumenten zijn verplicht hun prijzen inclusief BTW te vermelden. Bernadette van Buchem, directeur consumenten van de ACM: "Wij vinden het belangrijk dat bedrijven hun prijzen eerlijk vermelden. Alleen dan kunnen consumenten prijzen goed vergelijken."

Juiste prijsvermelding

Inmiddels heeft Bo-Rent de prijsvermelding op zijn website aangepast. De bezoeker van de website kan voortaan aangeven of hij consument of ondernemer is. Consumenten krijgen vervolgens prijzen inclusief BTW te zien. Ook op auto’s adverteert Bo-Rent met prijzen voor de verhuur. Deze zullen uiterlijk eind dit jaar door Bo-Rent worden aangepast. 

Meer niet in orde

Bij de controle van de prijzen stuitte de ACM ook nog op andere zaken die niet in orde waren op de website van Bo-Rent. Optionele diensten zoals verzekeringen bij de verhuur van auto’s aan consumenten waren vooraf aangevinkt. Dit mag niet. De consument moet bij dit soort opties zelf actief aangeven of hij die wil afnemen. Bij self-storage verhuur ontbrak informatie over de verplichte aanschaf van het slot bij de prijsvermelding. Ook deze zaken heeft Bo-Rent voortvarend aangepast.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding