TomTom raakt weer grote klant kwijt

TomTom heeft de verwachtingen voor omzet en winst voor dit jaar opgetrokken. Toch kreeg het Amsterdamse navigatiebedrijf opnieuw een dreun op de beurs, vermoedelijk omdat ook bekend werd dat een al in 2016 met Volvo afgesproken contract om vanaf volgend jaar navigatiesoftware te leveren toch niet doorgaat.

TomTom raakt weer grote klant kwijt

Met die afzegging loopt TomTom rond de 50 miljoen aan geplande inkomsten mis. Eerder al deelde Renault/Nissan/Mitsubishi, een andere klant van TomTom, mee in de toekomst voor Android van Google te kiezen.

TomTom rekent voor heel 2018 nu op een omzet van 850 miljoen euro terwijl eerder nog van 825 miljoen uit was gegaan. In het afgelopen kwartaal werd een omzet gedraaid van 219,7 miljoen, vrijwel evenveel als een jaar geleden. Bovendien kwam er een nettowinst van 17,2 miljoen uit de bus terwijl in het derde kwartaal van 2017 nog 1,2 miljoen verlies werd geleden.

De plannen om de telematica-divisie af te stoten staan nog steeds op de agenda, heeft topman Harold Goddijn laten weten. TomTom zegt dat er veel belangstelling is voor die divisie die software ontwikkelt voor efficiënt fleet-management. Uiterlijk in het eerste kwartaal van 2019 hoopt Goddijn duidelijkheid te verschaffen. Voor het Amsterdamse bedrijf zou dan alleen nog de locatietechnologie en de kwijnende business van de navigatiekastjes en andere gadgets overblijven.

TomTom raakt weer grote klant kwijt - Automobielmanagement.nl

TomTom raakt weer grote klant kwijt

TomTom heeft de verwachtingen voor omzet en winst voor dit jaar opgetrokken. Toch kreeg het Amsterdamse navigatiebedrijf opnieuw een dreun op de beurs, vermoedelijk omdat ook bekend werd dat een al in 2016 met Volvo afgesproken contract om vanaf volgend jaar navigatiesoftware te leveren toch niet doorgaat.

TomTom raakt weer grote klant kwijt

Met die afzegging loopt TomTom rond de 50 miljoen aan geplande inkomsten mis. Eerder al deelde Renault/Nissan/Mitsubishi, een andere klant van TomTom, mee in de toekomst voor Android van Google te kiezen.

TomTom rekent voor heel 2018 nu op een omzet van 850 miljoen euro terwijl eerder nog van 825 miljoen uit was gegaan. In het afgelopen kwartaal werd een omzet gedraaid van 219,7 miljoen, vrijwel evenveel als een jaar geleden. Bovendien kwam er een nettowinst van 17,2 miljoen uit de bus terwijl in het derde kwartaal van 2017 nog 1,2 miljoen verlies werd geleden.

De plannen om de telematica-divisie af te stoten staan nog steeds op de agenda, heeft topman Harold Goddijn laten weten. TomTom zegt dat er veel belangstelling is voor die divisie die software ontwikkelt voor efficiënt fleet-management. Uiterlijk in het eerste kwartaal van 2019 hoopt Goddijn duidelijkheid te verschaffen. Voor het Amsterdamse bedrijf zou dan alleen nog de locatietechnologie en de kwijnende business van de navigatiekastjes en andere gadgets overblijven.