Peter Reniers, bestuurder FNV Metaal: ‘Het Evoluon in Eindhoven kleurt donderdag rood, dat is de kleur van actie. Het gebouw staat op de intelligentste vierkante kilometer van Nederland en staat voor innovatie en vooruitgang. Om die ambitie voor de metaal te kunnen waarmaken, zijn goede cao-afspraken nodig. De stakers zijn strijdvaardig en zetten door. Met steeds meer leggen ze het werk neer, bij steeds meer bedrijven door heel Nederland. Daar stoppen ze pas mee als er een fatsoenlijk cao-voorstel vanuit de werkgevers komt.’

Meer stakingen

Deze week werd al eerder bij diverse grootmetaalbedrijven gestaakt op andere plaatsen in Nederland, zoals bij Fokker in Papendrecht en diverse bedrijven uit de regio Emmen.

Al maanden staken vele duizenden metaalwerkers door heel Nederland om de beurt voor een toekomstbestendige en eerlijke cao metalektro, met onder andere een jaarlijkse loonstijging van 3,5 procent met een vloer van duizend euro en goede voorstellen om hun werk en privé te kunnen combineren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding