Cao-overleg MvT ligt weer stil

Vakbonden zijn, ondanks de openingen die zij eind vorige week leken te geven, toch niet bereid om afspraken te maken over werken op zaterdag.

Cao-overleg MvT ligt weer stil

Dat bleek gisteren bij de vierde ronde van gesprekken over een nieuwe cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf (MvT), zo meldt Bovag op haar website. De openingen bleken inhoudsloos. En daarmee zijn de gesprekken weer terug bij af. Bovag beraadt zich nu op het vervolg van de cao-onderhandelingen, de bal blijft bij de vakbonden liggen.

De brancheorganisatie vroeg vakbonden in de derde onderhandelingsronde voor de cao MvT begin oktober in te stemmen met de wensen van de werkgevers in de sector inzake werken op zaterdag. Ter plekke reageerden die daar afwijzend op, maar later liet vakbond CNV weten te begrijpen waar de schoen wringt en erkende CNV dat er afspraken gemaakt moeten worden.

CNV Vakmensen-voorzitter Fortuin sprak er over in een interview in de Telegraaf van zaterdag 13 oktober. Een citaat uit dat artikel: Volgens de werkgevers is de maatregel nodig vanwege de veranderende economie en het consumentengedrag. Fortuin erkent dat er afspraken gemaakt moeten worden, omdat garages langer openblijven. "In de detailhandel is hetzelfde aan de hand en daar hebben we goede afspraken gemaakt met de werkgevers."

Cao-overleg MvT ligt weer stil - Automobielmanagement.nl

Cao-overleg MvT ligt weer stil

Vakbonden zijn, ondanks de openingen die zij eind vorige week leken te geven, toch niet bereid om afspraken te maken over werken op zaterdag.

Cao-overleg MvT ligt weer stil

Dat bleek gisteren bij de vierde ronde van gesprekken over een nieuwe cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf (MvT), zo meldt Bovag op haar website. De openingen bleken inhoudsloos. En daarmee zijn de gesprekken weer terug bij af. Bovag beraadt zich nu op het vervolg van de cao-onderhandelingen, de bal blijft bij de vakbonden liggen.

De brancheorganisatie vroeg vakbonden in de derde onderhandelingsronde voor de cao MvT begin oktober in te stemmen met de wensen van de werkgevers in de sector inzake werken op zaterdag. Ter plekke reageerden die daar afwijzend op, maar later liet vakbond CNV weten te begrijpen waar de schoen wringt en erkende CNV dat er afspraken gemaakt moeten worden.

CNV Vakmensen-voorzitter Fortuin sprak er over in een interview in de Telegraaf van zaterdag 13 oktober. Een citaat uit dat artikel: Volgens de werkgevers is de maatregel nodig vanwege de veranderende economie en het consumentengedrag. Fortuin erkent dat er afspraken gemaakt moeten worden, omdat garages langer openblijven. "In de detailhandel is hetzelfde aan de hand en daar hebben we goede afspraken gemaakt met de werkgevers."