Het grootste voordeel zit in het feit dat de bijtelling voor zo’n elektrische auto maar vier procent is en niet de gebruikelijke 22 procent. Vanaf volgend jaar wordt over de waarde boven de 50.000 euro overigens wel die 22 procent gerekend maar de rest van 2018 nog niet. Daarnaast is de auto ook vrijgesteld van wegenbelasting. Wel is het zo dat de belastingvoordelen op plug-in hybrides vorig jaar zijn ingetrokken.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die de vragen stelde, zegt: "In andere woorden, deze Tesla krijgt nu 75 cent subsidie van de staat per gereden kilometer. U krijgt maximaal 19 cent vergoed van uw werkgever, de rest is zwaar belast. En de milieuwinst van de Tesla is minimaal." Op Twitter wordt de subsidie van de Tesla door velen ook gehekeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding