Pon Holding aast op andere fietsenfabrikant

Pon Holding, het bedrijf boven de gelijknamige VW-importeur, aast op een groter belang in fietsenfabrikant Accell.

Pon is zelf al eigenaar van Gazelle en Raleigh fietsen maar bouwt nu ook een belang op in de beursgenoteerde concurrent Accell dat onder meer Sparta, Koga en Batavus voert. In reactie op de mededeling van Pon schoot de koers van Accell met bijna 25 procent omhoog, een zelden vertoonde koerssprong op de Amsterdamse beurs.  

Langs de afgrond

Pon Holding wilde Accell vorig jaar al volledig kopen voor 33,72 euro per aandeel maar dat bod werd door de directie van dat bedrijf afgewezen. Nu is Pon bereid 19 euro te betalen om daarmee voorlopig een belang van 20 procent op te bouwen. Dat moet dan wel langs officiële weg en wacht daarom op goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten. "Pon Holdings heeft de ambitie om, als langetermijnaandeelhouder, constructieve relaties te ontwikkelen met het management, de raad van commissarissen en de aandeelhouders van Accell Group," aldus de aankondiging. Pon heeft het bestuur en de commissarissen van Accell uitgenodigd voor een gesprek. Accell loopt volgens het Financieel Dagblad overigens wel langs de afgrond. Het bedrijf gaat gebukt onder een schuldenlast van 177 miljoen en dreigt daardoor de banken aan de deur te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Pon Holding aast op andere fietsenfabrikant - Automobielmanagement.nl

Pon Holding aast op andere fietsenfabrikant

Pon Holding, het bedrijf boven de gelijknamige VW-importeur, aast op een groter belang in fietsenfabrikant Accell.

Pon is zelf al eigenaar van Gazelle en Raleigh fietsen maar bouwt nu ook een belang op in de beursgenoteerde concurrent Accell dat onder meer Sparta, Koga en Batavus voert. In reactie op de mededeling van Pon schoot de koers van Accell met bijna 25 procent omhoog, een zelden vertoonde koerssprong op de Amsterdamse beurs.  

Langs de afgrond

Pon Holding wilde Accell vorig jaar al volledig kopen voor 33,72 euro per aandeel maar dat bod werd door de directie van dat bedrijf afgewezen. Nu is Pon bereid 19 euro te betalen om daarmee voorlopig een belang van 20 procent op te bouwen. Dat moet dan wel langs officiële weg en wacht daarom op goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten. "Pon Holdings heeft de ambitie om, als langetermijnaandeelhouder, constructieve relaties te ontwikkelen met het management, de raad van commissarissen en de aandeelhouders van Accell Group," aldus de aankondiging. Pon heeft het bestuur en de commissarissen van Accell uitgenodigd voor een gesprek. Accell loopt volgens het Financieel Dagblad overigens wel langs de afgrond. Het bedrijf gaat gebukt onder een schuldenlast van 177 miljoen en dreigt daardoor de banken aan de deur te krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding