DAF krijgt mega-order voor 1.500 trekkers

DAF heeft een opdracht binnengehaald voor 1.500 DAF XF-trucks van het in Litouwen gevestigde transportbedrijf Girteka Logistics. Eerder dit jaar nam die Europese transporteur al 500 van die trekkers in gebruik.

Schade door truckkartel 'nog veel groter'

"De trucks van DAF doen het zelfs beter dan verwacht," stelt Edvardas Liachovi?ius, CEO van Girteka Logistics. "Ze zijn uiterst betrouwbaar, ongeëvenaarde zuinig en zeer comfortabel voor onze chauffeurs. Bovendien ondersteunen ze onze inspanningen om onze CO2-footprint te verkleinen. De nieuwe XF zet namelijk nieuwe normen op het gebied van brandstofbesparing. En dat zorgt automatisch voor de laagste CO2-uitstoot. Met deze 1.500 nieuwe DAF-trucks kunnen we onze groeiplannen in Europa verder uitbouwen."

De DAF XF Girteka Logistics-trucks worden voorzien van de 12,9 liter PACCAR MX-13-motor (355 kW / 480 pk), in combinatie met de nieuwe generatie geautomatiseerde TraXon-transmissie. De trucks zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder Predictive Cruise Control, Predictive Shifting, Lane Departure Warning, AEBS en Forward Collision Warning. Voor maximale inzetbaarheid kiest Girteka Logistics voor onderhoudsintervallen tot maar liefst 200.000 kilometer. "We zijn verheugd dat deze toonaangevende transporteur ervoor kiest om zijn indrukwekkende vloot verder uit te breiden met, opnieuw, de DAF XF – de International Truck of the Year 2018," zegt Richard Zink, lid van de Raad van Bestuur en directeur Marketing en Sales.

DAF krijgt mega-order voor 1.500 trekkers - Automobielmanagement.nl

DAF krijgt mega-order voor 1.500 trekkers

DAF heeft een opdracht binnengehaald voor 1.500 DAF XF-trucks van het in Litouwen gevestigde transportbedrijf Girteka Logistics. Eerder dit jaar nam die Europese transporteur al 500 van die trekkers in gebruik.

Schade door truckkartel 'nog veel groter'

"De trucks van DAF doen het zelfs beter dan verwacht," stelt Edvardas Liachovi?ius, CEO van Girteka Logistics. "Ze zijn uiterst betrouwbaar, ongeëvenaarde zuinig en zeer comfortabel voor onze chauffeurs. Bovendien ondersteunen ze onze inspanningen om onze CO2-footprint te verkleinen. De nieuwe XF zet namelijk nieuwe normen op het gebied van brandstofbesparing. En dat zorgt automatisch voor de laagste CO2-uitstoot. Met deze 1.500 nieuwe DAF-trucks kunnen we onze groeiplannen in Europa verder uitbouwen."

De DAF XF Girteka Logistics-trucks worden voorzien van de 12,9 liter PACCAR MX-13-motor (355 kW / 480 pk), in combinatie met de nieuwe generatie geautomatiseerde TraXon-transmissie. De trucks zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder Predictive Cruise Control, Predictive Shifting, Lane Departure Warning, AEBS en Forward Collision Warning. Voor maximale inzetbaarheid kiest Girteka Logistics voor onderhoudsintervallen tot maar liefst 200.000 kilometer. "We zijn verheugd dat deze toonaangevende transporteur ervoor kiest om zijn indrukwekkende vloot verder uit te breiden met, opnieuw, de DAF XF – de International Truck of the Year 2018," zegt Richard Zink, lid van de Raad van Bestuur en directeur Marketing en Sales.