Duizenden rechtszaken per jaar over autobelasting

Ruim 3.000 keer per jaar wordt de gang naar de rechter gemaakt vanwege de belasting op auto’s. Vaak ontstaat discussie over de hoogte van de belasting op geïmporteerde auto’s, zo blijkt uit onderzoek van Reporter Radio.

Duizenden rechtszaken per jaar over autobelasting

Dat meldt RAI Vereniging op haar website. Op veel punten is de Wet BPM zo onduidelijk dat juristen ruimte zien om te procederen tegen de Belastingdienst. Uit cijfers van de Raad voor de Rechtspraak blijkt dat er in 2018 in totaal 3.364 keer de gang naar de rechter werd gemaakt. Ter vergelijking: in 2017 was dat nog 1.245 keer.

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt van het CDA volgt het BPM-dossier en stelde al eerder Kamervragen aan de verantwoordelijke staatssecretaris van Financiën, Menno Snel. “Als de rechtszaken met duizenden gevoerd worden dan moet je je afvragen of de belasting wel klopt. Dat vind ik ontzettend veel, het is een relatief kleine belasting”, reageert Omtzigt.

Lees hier het complete artikel van Reporter. De uitzending van 20 januari kunt u hier terugluisteren.

Duizenden rechtszaken per jaar over autobelasting - Automobielmanagement.nl

Duizenden rechtszaken per jaar over autobelasting

Ruim 3.000 keer per jaar wordt de gang naar de rechter gemaakt vanwege de belasting op auto’s. Vaak ontstaat discussie over de hoogte van de belasting op geïmporteerde auto’s, zo blijkt uit onderzoek van Reporter Radio.

Duizenden rechtszaken per jaar over autobelasting

Dat meldt RAI Vereniging op haar website. Op veel punten is de Wet BPM zo onduidelijk dat juristen ruimte zien om te procederen tegen de Belastingdienst. Uit cijfers van de Raad voor de Rechtspraak blijkt dat er in 2018 in totaal 3.364 keer de gang naar de rechter werd gemaakt. Ter vergelijking: in 2017 was dat nog 1.245 keer.

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt van het CDA volgt het BPM-dossier en stelde al eerder Kamervragen aan de verantwoordelijke staatssecretaris van Financiën, Menno Snel. “Als de rechtszaken met duizenden gevoerd worden dan moet je je afvragen of de belasting wel klopt. Dat vind ik ontzettend veel, het is een relatief kleine belasting”, reageert Omtzigt.

Lees hier het complete artikel van Reporter. De uitzending van 20 januari kunt u hier terugluisteren.