Musk landde met zijn privéjet op de kleine luchthaven van Oostende om vervolgens per Tesla naar Zeebrugge te rijden, de grootste autohaven ter wereld die ook door Tesla is uitgekozen voor het logistieke traject van haar Europese auto’s. Een dag eerder was daar net een groot Amerikaans vrachtschip met de eerste Model 3’en gearriveerd.

Musk vertrok vervolgens eerst naar Tilburg waar de Europese fabriek voor Tesla staat – een feit waarvan het ANP niet helemaal op de hoogte bleek te zijn – om daarna door te reizen naar het Europese hoofdkantoor van zijn onderneming in Amsterdam. De CEO stapte vervolgens opnieuw in zijn jet naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen waar de ‘concentratie’ Tesla’s het hoogste ter wereld is en waar de onderneming ook een uitgebreid servicenetwerk, inclusief mobiele servicewagens, in stand moet houden.