VDL Nedcar koopt grond voor nieuwe autofabriek

VDL Nedcar heeft 38 hectare grond gekocht van de provincie Limburg voor uitbreiding van de autofabriek in Born. Vier jaar geleden kocht de autofabrikant al 25 hectare rond de bestaande fabriek. De eerste auto’s zouden in 2023 of 2024 van de nieuwe banden kunnen rollen.

Maar dat zou dan wel voor een andere opdrachtgever moeten zijn dan de huidige klant BMW. “De zoektocht naar een nieuwe klant gaan we nu intensiveren. Met slechts één klant, BMW, zijn we heel kwetsbaar. Daarom willen we er nog minimaal één opdrachtgever bij. Nog beter is drie of vier opdrachtgevers,” zei directeur Paul van Vuuren tegen het FD bij de ondertekening van een principe-overeenkomst met de provincie over de aankoop van de grond en de bijbehorende infrastructurele werken. De provincie is bereid 25,5 miljoen bij te dragen in de kosten maar de rest moet komen van het Rijk of de VDL Groep.

Een nieuwe autofabriek zou, als die er komt, honderden miljoenen gaan kosten. VDL Nedcar zou de capaciteit daarmee op kunnen voeren naar 400.000 wagens per jaar terwijl er in de huidige fabriek maximaal 240.000 gebouwd kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VDL Nedcar koopt grond voor nieuwe autofabriek - Automobielmanagement.nl

VDL Nedcar koopt grond voor nieuwe autofabriek

VDL Nedcar heeft 38 hectare grond gekocht van de provincie Limburg voor uitbreiding van de autofabriek in Born. Vier jaar geleden kocht de autofabrikant al 25 hectare rond de bestaande fabriek. De eerste auto’s zouden in 2023 of 2024 van de nieuwe banden kunnen rollen.

Maar dat zou dan wel voor een andere opdrachtgever moeten zijn dan de huidige klant BMW. “De zoektocht naar een nieuwe klant gaan we nu intensiveren. Met slechts één klant, BMW, zijn we heel kwetsbaar. Daarom willen we er nog minimaal één opdrachtgever bij. Nog beter is drie of vier opdrachtgevers,” zei directeur Paul van Vuuren tegen het FD bij de ondertekening van een principe-overeenkomst met de provincie over de aankoop van de grond en de bijbehorende infrastructurele werken. De provincie is bereid 25,5 miljoen bij te dragen in de kosten maar de rest moet komen van het Rijk of de VDL Groep.

Een nieuwe autofabriek zou, als die er komt, honderden miljoenen gaan kosten. VDL Nedcar zou de capaciteit daarmee op kunnen voeren naar 400.000 wagens per jaar terwijl er in de huidige fabriek maximaal 240.000 gebouwd kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding