Alliance Automotive koopt PartsPoint Group

Alliance Automotive Group (AAG), een grote speler in de Europese automotive aftermarket, heeft een overeenkomst bereikt om 100% van de aandelen in PartsPoint Group (PartsPoint) te verwerven. De transactie zal naar verwachting per 1 juni 2019 plaatsvinden en is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en condities.

Alliance Automotive koopt PartsPoint Group

PartsPoint, op dit moment een dochterbedrijf van het familiebedrijf AutoBinck Group, heeft haar activiteiten in Nederland en België. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid netwerk van 150 eigen vestigingen onder de formules Brezan, Staadegaard-TC en Dabeko.

Bovendien worden 60 onafhankelijke grossiersvestigingen bedient via het nieuwe DC in Ede en zes regionale depots. Door een combinatie van autonome groei en vele acquisities is PartsPoint in staat geweest, gedurende de laatste vijf jaar, haar omzet te verdrievoudigen naar een niveau van ca. €300 miljoen. PartsPoint is vol vertrouwen dat de overname door AAG (de Europese tak van het Amerikaanse Genuine Parts Company) haar de middelen geeft om de volgende groeifase door te kunnen maken. Dit is goed voor het personeel, de klanten en de leveranciers, zo laat het bedrijf in een persbericht weten.

Cor Baltus, CEO van PartsPoint: “We zijn veel dank verschuldigd aan AutoBinck voor hun support tijdens onze snelle expansie. Met hun vertrouwen en mandaat zijn we in staat geweest de business sinds 2013 een volledige turn-around te geven. We zijn verheugd dat we nu deel gaan uitmaken van één van de leidende aftermarket groepen in Europa. Dat zal ons in staat stellen verder te groeien en de benodigde investeringen te kunnen doen in marketing, IT en beschikbaarheid om onze klanten in de komende periode nog beter van dienst te kunnen zijn”.

Strategie Autobinck

Met de verkoop van PartsPoint komt de nadruk binnen AutoBinck nog meer te liggen op de verdere ontwikkeling van de nieuwe mobiliteitsstrategie. Het bedrijf streeft ernaar om de beste mobiliteitsdienstverlener te worden. Paul Zekhuis, ceo van AutoBinck Group: “We creëren door deze stap niet alleen extra investeringsruimte voor onze nieuwe richting, maar ook meer focus om verder te bouwen aan ons internationale mobiliteitsbedrijf”. Autobezit is niet langer vanzelfsprekend, het optimaal gebruiken van auto, fiets of OV wordt steeds belangrijker. Mobiliteit wordt daarmee een dienst in plaats van een product. “Daarom zijn we aan het uitbreiden met nieuwe bedrijven en startups gericht op deze ontwikkeling”, aldus Zekhuis.

De transactie wordt definitief afgerond na het verkrijgen van de diverse goedkeuringen van mededingingsautoriteiten en het raadplegen van de Ondernemingsra(a)d(en).

Op de foto van links naar rechts: Paul Zekhuis, ceo AutoBinck Group, Cor Baltus, ceo PartsPoint Group, Jean Jacques Lafont, ceo Alliance Automotive Group

Alliance Automotive koopt PartsPoint Group - Automobielmanagement.nl

Alliance Automotive koopt PartsPoint Group

Alliance Automotive Group (AAG), een grote speler in de Europese automotive aftermarket, heeft een overeenkomst bereikt om 100% van de aandelen in PartsPoint Group (PartsPoint) te verwerven. De transactie zal naar verwachting per 1 juni 2019 plaatsvinden en is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en condities.

Alliance Automotive koopt PartsPoint Group

PartsPoint, op dit moment een dochterbedrijf van het familiebedrijf AutoBinck Group, heeft haar activiteiten in Nederland en België. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid netwerk van 150 eigen vestigingen onder de formules Brezan, Staadegaard-TC en Dabeko.

Bovendien worden 60 onafhankelijke grossiersvestigingen bedient via het nieuwe DC in Ede en zes regionale depots. Door een combinatie van autonome groei en vele acquisities is PartsPoint in staat geweest, gedurende de laatste vijf jaar, haar omzet te verdrievoudigen naar een niveau van ca. €300 miljoen. PartsPoint is vol vertrouwen dat de overname door AAG (de Europese tak van het Amerikaanse Genuine Parts Company) haar de middelen geeft om de volgende groeifase door te kunnen maken. Dit is goed voor het personeel, de klanten en de leveranciers, zo laat het bedrijf in een persbericht weten.

Cor Baltus, CEO van PartsPoint: “We zijn veel dank verschuldigd aan AutoBinck voor hun support tijdens onze snelle expansie. Met hun vertrouwen en mandaat zijn we in staat geweest de business sinds 2013 een volledige turn-around te geven. We zijn verheugd dat we nu deel gaan uitmaken van één van de leidende aftermarket groepen in Europa. Dat zal ons in staat stellen verder te groeien en de benodigde investeringen te kunnen doen in marketing, IT en beschikbaarheid om onze klanten in de komende periode nog beter van dienst te kunnen zijn”.

Strategie Autobinck

Met de verkoop van PartsPoint komt de nadruk binnen AutoBinck nog meer te liggen op de verdere ontwikkeling van de nieuwe mobiliteitsstrategie. Het bedrijf streeft ernaar om de beste mobiliteitsdienstverlener te worden. Paul Zekhuis, ceo van AutoBinck Group: “We creëren door deze stap niet alleen extra investeringsruimte voor onze nieuwe richting, maar ook meer focus om verder te bouwen aan ons internationale mobiliteitsbedrijf”. Autobezit is niet langer vanzelfsprekend, het optimaal gebruiken van auto, fiets of OV wordt steeds belangrijker. Mobiliteit wordt daarmee een dienst in plaats van een product. “Daarom zijn we aan het uitbreiden met nieuwe bedrijven en startups gericht op deze ontwikkeling”, aldus Zekhuis.

De transactie wordt definitief afgerond na het verkrijgen van de diverse goedkeuringen van mededingingsautoriteiten en het raadplegen van de Ondernemingsra(a)d(en).

Op de foto van links naar rechts: Paul Zekhuis, ceo AutoBinck Group, Cor Baltus, ceo PartsPoint Group, Jean Jacques Lafont, ceo Alliance Automotive Group