Cao metalektro definitief na instemming leden

De cao metalektro is definitief vastgesteld. De leden van FNV Metaal hebben met het in februari bereikte cao-akkoord ingestemd.

Cao metalektro definitief na instemming leden

Al eerder lieten CNV Vakmensen, De Unie, VHP2 en de werkgevers weten akkoord te zijn. Dat betekent dat de lonen tijdens de looptijd worden verhoogd met 3,5 procent per 1 februari, met 58 euro bruto per 1 augustus en 116 euro op 1 januari 2020.

Deze loonsverhogingen zijn zeker, werkgevers kunnen er niet zomaar van afwijken. Ook gelden de verhogingen voor uitzendkrachten. Daarnaast komt er een generatiepact, waardoor oudere werknemers de gelegenheid krijgen om minder te werken en gezond hun pensioen te halen en tegelijkertijd krijgen jongeren daardoor de kans op vast werk.

Tot eind 2020

De cao Metalektro heeft een looptijd van 1 juni 2018 tot 1 december 2020 en geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in het grootmetaal, zoals Fokker, ASML, DAF, Siemens, Scania, Thales en Damen Shipyard. Om tot een fatsoelijk akkoord te komen, hebben vele tienduizenden metaalwerkers acht maanden gestaakt en actiegevoerd.

Cao metalektro definitief na instemming leden - Automobielmanagement.nl

Cao metalektro definitief na instemming leden

De cao metalektro is definitief vastgesteld. De leden van FNV Metaal hebben met het in februari bereikte cao-akkoord ingestemd.

Cao metalektro definitief na instemming leden

Al eerder lieten CNV Vakmensen, De Unie, VHP2 en de werkgevers weten akkoord te zijn. Dat betekent dat de lonen tijdens de looptijd worden verhoogd met 3,5 procent per 1 februari, met 58 euro bruto per 1 augustus en 116 euro op 1 januari 2020.

Deze loonsverhogingen zijn zeker, werkgevers kunnen er niet zomaar van afwijken. Ook gelden de verhogingen voor uitzendkrachten. Daarnaast komt er een generatiepact, waardoor oudere werknemers de gelegenheid krijgen om minder te werken en gezond hun pensioen te halen en tegelijkertijd krijgen jongeren daardoor de kans op vast werk.

Tot eind 2020

De cao Metalektro heeft een looptijd van 1 juni 2018 tot 1 december 2020 en geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in het grootmetaal, zoals Fokker, ASML, DAF, Siemens, Scania, Thales en Damen Shipyard. Om tot een fatsoelijk akkoord te komen, hebben vele tienduizenden metaalwerkers acht maanden gestaakt en actiegevoerd.