Stern heeft financiering rond voor na verkoop leasetak

Stern Groep heeft met haar banken nieuwe afspraken kunnen maken over de financiële situatie na de verkoop van SternLease aan ALD Automotive.

Die deal staat op de agenda voor de algemene vergadering van aandeelhouders van 31 mei. Komt daar het groene licht uit, dan kan Stern Groep rekenen op een nieuw driejarig financieringsarrangement voor in totaal 60 miljoen euro waarvan ABN-Amro en ING elk 22 miljoen en Rabobank 16 miljoen voor hun rekening nemen. Vanwege de positieve kasstroom van de Stern Groep wordt het nieuwe arrangement een jaar na 31 mei 2019 met drie miljoen euro verlaagd (één miljoen per bank) en het jaar daarna nogmaals met drie miljoen naar 54 miljoen euro. Mochten de aandeelhouders onverhoopt de verkoop van SternLease tegenhouden, dan blijven de huidige kredietfaciliteiten, die een looptijd hebben tot en met juni 2020, van kracht.

Het netwerk van de beursgenoteerde autogroep telt momenteel meer dan 85 vestigingen met circa 2.100 werknemers die samen een netto jaaromzet (exclusief BPM) realiseren van meer dan een miljard euro. ‘’Stern gelooft in individuele mobiliteit, duurzaamheid en diversiteit.

Daarom wordt een groot aantal automerken en aanvullende mobiliteitsdiensten aangeboden,’’ aldus de groep. Bij die merken gaat het om Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Ford, Volvo, Land Rover, Fiat, Volkswagen, Audi, Kia en Opel. Voor mensen die een ander vervoermiddel dan de auto prefereren, biedt Stern via Mango Mobility ook elektrische 2, 3 en 4 wiel oplossingen voor vervoer tot 45 kilometer per uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stern heeft financiering rond voor na verkoop leasetak - Automobielmanagement.nl

Stern heeft financiering rond voor na verkoop leasetak

Stern Groep heeft met haar banken nieuwe afspraken kunnen maken over de financiële situatie na de verkoop van SternLease aan ALD Automotive.

Die deal staat op de agenda voor de algemene vergadering van aandeelhouders van 31 mei. Komt daar het groene licht uit, dan kan Stern Groep rekenen op een nieuw driejarig financieringsarrangement voor in totaal 60 miljoen euro waarvan ABN-Amro en ING elk 22 miljoen en Rabobank 16 miljoen voor hun rekening nemen. Vanwege de positieve kasstroom van de Stern Groep wordt het nieuwe arrangement een jaar na 31 mei 2019 met drie miljoen euro verlaagd (één miljoen per bank) en het jaar daarna nogmaals met drie miljoen naar 54 miljoen euro. Mochten de aandeelhouders onverhoopt de verkoop van SternLease tegenhouden, dan blijven de huidige kredietfaciliteiten, die een looptijd hebben tot en met juni 2020, van kracht.

Het netwerk van de beursgenoteerde autogroep telt momenteel meer dan 85 vestigingen met circa 2.100 werknemers die samen een netto jaaromzet (exclusief BPM) realiseren van meer dan een miljard euro. ‘’Stern gelooft in individuele mobiliteit, duurzaamheid en diversiteit.

Daarom wordt een groot aantal automerken en aanvullende mobiliteitsdiensten aangeboden,’’ aldus de groep. Bij die merken gaat het om Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Ford, Volvo, Land Rover, Fiat, Volkswagen, Audi, Kia en Opel. Voor mensen die een ander vervoermiddel dan de auto prefereren, biedt Stern via Mango Mobility ook elektrische 2, 3 en 4 wiel oplossingen voor vervoer tot 45 kilometer per uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding