Winst schiet omhoog bij Pon Holdings

Pon Holdings heeft de nettowinst vorig jaar met 50 miljoen euro weten op te voeren naar 155 miljoen. Auto-, fietsen-, bouwmachines en mobiliteitsbedrijf Pon kwam met een omzet van 7,5 miljard niet alleen 13 procent hoger uit maar overschreed daarmee voor ’t eerst ook de grens van zeven miljard.

Winst schiet omhoog bij Pon Holdings

De autodivisie van Volkswagen en Audi leverde daarvan 4,7 miljard, dat is 16 procent meer dan in 2017.

CEO Janus Smalbraak is tevreden over de resultaten. ‘’De acquisitie van IndiGo Auto Group in de Verenigde Staten heeft bijgedragen aan de winstgroei en ontwikkeling binnen de autodivisie.’’ Volgens de topman wordt 2019 een jaar van verdere groei en nieuwe initiatieven. Een concrete prognose geeft hij echter nog niet.

Pon is ook steeds meer actief op de fietsenmarkt waar het onder meer eigenaar is van Gazelle. In 2018 steeg de omzet in deze tak van sport met 14% naar 786 miljoen euro. In totaal verkocht Pon 720.000 fietsen, wat wel aanzienlijk minder is dan de nagestreefde 800.000. Verder mislukte een poging om de beursgenoteerde concurrent Accell over te nemen.

Pon kan ook niet heen om de nieuwe mobiliteit. In dat kader opent het in Almere gevestigde bedrijf volgend jaar in Amsterdam een themagebouw ‘Move’ voor de mobiliteit van de toekomst. Smalbraak: ‘’We werken daar, met partners en klanten, aan de ontwikkeling van duurzame ideeën en oplossingen voor het transport van mensen en goederen.’’ Pon claimt ook marktleider te zijn in deelauto’s, via Greenwheels.

Winst schiet omhoog bij Pon Holdings - Automobielmanagement.nl

Winst schiet omhoog bij Pon Holdings

Pon Holdings heeft de nettowinst vorig jaar met 50 miljoen euro weten op te voeren naar 155 miljoen. Auto-, fietsen-, bouwmachines en mobiliteitsbedrijf Pon kwam met een omzet van 7,5 miljard niet alleen 13 procent hoger uit maar overschreed daarmee voor ’t eerst ook de grens van zeven miljard.

Winst schiet omhoog bij Pon Holdings

De autodivisie van Volkswagen en Audi leverde daarvan 4,7 miljard, dat is 16 procent meer dan in 2017.

CEO Janus Smalbraak is tevreden over de resultaten. ‘’De acquisitie van IndiGo Auto Group in de Verenigde Staten heeft bijgedragen aan de winstgroei en ontwikkeling binnen de autodivisie.’’ Volgens de topman wordt 2019 een jaar van verdere groei en nieuwe initiatieven. Een concrete prognose geeft hij echter nog niet.

Pon is ook steeds meer actief op de fietsenmarkt waar het onder meer eigenaar is van Gazelle. In 2018 steeg de omzet in deze tak van sport met 14% naar 786 miljoen euro. In totaal verkocht Pon 720.000 fietsen, wat wel aanzienlijk minder is dan de nagestreefde 800.000. Verder mislukte een poging om de beursgenoteerde concurrent Accell over te nemen.

Pon kan ook niet heen om de nieuwe mobiliteit. In dat kader opent het in Almere gevestigde bedrijf volgend jaar in Amsterdam een themagebouw ‘Move’ voor de mobiliteit van de toekomst. Smalbraak: ‘’We werken daar, met partners en klanten, aan de ontwikkeling van duurzame ideeën en oplossingen voor het transport van mensen en goederen.’’ Pon claimt ook marktleider te zijn in deelauto’s, via Greenwheels.